Třebíč je oblepena básněmi. Partyzánské básnění připomíná Světový den poezie

Netradiční zveřejňování autorské tvorby začalo dnes v Třebíči. Autoři tam umísťují básně přímo v ulicích nebo v parcích. Smyslem akce je roznést co nejvíce básní, které si náhodní kolemjdoucí mohou přečíst, a tím připomenout dnešní Světový den poezie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výhled na Třebíč

Výhled na Třebíč | Foto: Michal Malý

Autoři akce opatrně přilepují básně lepicími páskami tak, aby nepoškodili cizí majetek. Vše mají dohodnuté s městskou policií i s vedením města.

„Básně si potom mohou náhodní kolemjdoucí najít, přečíst, odnést domů případně zanechat ostatním nebo napsat nějaký svůj osobní postřeh. Třeba jak se mu akce líbila,“ vysvětluje zástupkyně ředitelky městské knihovny Eva Bazalová.

Do takzvaného Guerilla Poetring, tedy partyzánského básnění v ulicích, se může zapojit kdokoli, kdo sám autorsky tvoří nebo chce propagovat tvorbu svého oblíbeného autora.

„Páskou báseň přilepí na nějaké místo ve městě, může si vybrat sochu na náměstí nebo třeba strom v městském parku,“ doplňuje Bazalová.

Michal Malý, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme