Barbora Záhlavová-Strýcová je v Miami ve třetím kole. Veselý a Štěpánek končí

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová porazila v na turnaji v Miami třináctou nasazenou Robertu Vinciovou z Itálie 6:4, 2:6, 7:5. Poprvé v kariéře si na turnaji v Key Biscayne zahraje ve třetím kole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila do třetího kola turnaje v Miami

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila do třetího kola turnaje v Miami | Zdroj: ČTK

Sedmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová s Italkou doposud prohrála všechny čtyři zápasy, ve kterých se s ní potkala. Páteční duel ale zahájila lépe a v prvním setu zvítězila 6:4.

Čtrnáctá hráčka světového žebříčku Vinciová ale dominovala ve druhé sadě. Vyhrála ji 6:2 a vynutila si pokračování zápasu.

V rozhodujícím setu si Záhlavová-Strýcová vypracovala vedení 4:1, ale Vinciová třemi vyhranými hrami za sebou dokázala stav srovnat.

Rozhodnutí padlo ve dvanácté hře třetí sady. Česká hráčka vedla 6:5 a při podání soupeřky si vypracovala 3 mečboly. Dva sice Italka odvrátila, ale ten třetí Barbora Záhlavová-Strýcová po dvou hodinách a 46 minutách proměnila ve vítězství v zápase.

O postup do osmifinále se Záhlavová-Strýcová utká s devatenáctiletou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. Ta porazila o rok starší Kanaďanku Eugenii Bouchardovou.

Mužským zástupcům se v Miami nedařilo. Radek Štěpánek prohrál s Italem Andreaseem Seppim po setech 6:7, 6:4 a 4:6. Prohrál také Jiří Veselý, který nestačil na Feliciana Lópeze ze Španělska, kterému podlehl 2:6 a 6:7.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5,649.405 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Seppi (31-It.) – Štěpánek (ČR) 7:6, 4:6, 6:4.
López (32. Špa) – Veselý (ČR) 6:2, 7:6.

Čtyřhra - 1. kolo:
Haase, Marray (Niz./Brit.) - Čilič, Dlouhý (Chorv./ČR) 6:4, 7:6 (7:4).

Ženy (dotace 5,427.105 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Vinciová (13-It.) 6:4, 2:6, 7:5.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme