Biatlonisty čekají poslední závody, Soukalová chce na čtvrté místo SP

Biatlonistce Gabriele Soukalové začíná poslední soutěžní víkend sezóny. Skoro až do olympijských her vedla celkové hodnocení Světového poháru. V závěrečných závodech ji ale kvůli absencím čeká boj o čtvrté místo v konečném pořadí.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová při nabíjení zbraně

Gabriela Soukalová při nabíjení zbraně | Zdroj: ČTK

„Minulý rok jsem v celkovém pořadí byla šestá, ale to mi chyběly dva závody a teď mi také chybí několik závodů. Ale je pozitivní, že i s takovým výpadkem figuruji takhle v popředí,“ těší Gabrielu Soukalovou.

Byla by spokojená i s konečnou pátou příčkou, ale nebýt zmíněných absencí, mohlo to být ještě lepší. Kvůli nemoci vynechala tři závody v Pokljuce a problémy se zbraní jí vzaly šanci na body v dalších dvou startech.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Gabrielou Soukalovou mluvil před posledními závody sezony Jan Suchan

Propočítávat možné umístění ale biatlonistka nechce. „Je to jako spekulovat, kde by mohl člověk být v případě čisté střelby, když dá tři trestné minuty,“ odmítá Soukalová.

Cílem a snem Gabriely Soukalové zůstává velký křišťálový glóbus pro celkovou vítězku Světového poháru.

„Tuto sezonu už je to nereálné, ale třeba někdy v budoucnu. Je to snem každého sportovce,“ přiznává dvojnásobná olympijská medailistka ze Soči.

Životní je zatím pro Gabrielu Soukalovou letošní sezóna se dvěma olympijskými medailemi a pěti umístěními na stupních vítězů ve Světovém poháru.

Další výborný výsledek může Soukalová přidat v dnešním stíhacím závodě, do kterého vyběhne ve 13 hodin z páté příčky. Jestli se jí to povede, uslyšíte přímo z Holmenkollenu v reportážních vstupech.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme