Hokejová extraliga vrcholí, zápasy v play off někdy bolí

To nejdůležitější přichází nakonec - tak to alespoň funguje v hokejové extralize a zápasech play off. Fanoušky proto ani při čtvrtfinálových utkáních nepřekvapí, když bude k vidění hokej, který pořádně bolí.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký útočník Radek Bonk (vlevo) a obránce Pardubic Jiří Vašíček při potyčce ve čtvrtfinálovém utkání

Třinecký útočník Radek Bonk (vlevo) a obránce Pardubic Jiří Vašíček při potyčce ve čtvrtfinálovém utkání | Zdroj: ČTK

„Tyhle zápasy člověka víc baví, play off je bojovnější,“ konstatuje pardubický obránce Jiří Vašíček. Jsou ovšem i takoví borci, pro které se větší porce tvrdosti stává tučnějším soustem. Není však jiné cesty než se přizpůsobit. A totéž se týká i gólmanů.

Třeba strážce plzeňské branky Matěj Machovský také okusil ve dvou domácích utkáních s Kometou Brno pár tvrdých kontaktů se soupeři. Své modřiny v kabině ale nepředvádí. „Jsem na takové věci zvyklý. Hokej je kontaktní sport, ve kterém se sráží hráči i brankáři,“ podotýká Machovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápasy v extraligovém play off někdy bolí

Představa, že tým čeká další měření sil s takovým soupeřem, nemusí být pro každého z aktérů čtvrtfinále play off zrovna příjemná. Nepochybně je zapotřebí mít pevné nervy.

„Jakmile opustíme led, musíme své myšlenky upírat na další den, soustředit se na trénink a na následující zápas,“ má jasno plzeňský gólman.

Dva odehrané zápasy s tímtéž soupeřem mohou postačit k tomu, aby se našli hráči, kteří spíše než o taktice pro další utkání budou přemýšlet o tom, koho z protihráčů nemají rádi.

Podle kouče brněnské Komety Vladimíra Kýhose ale není složité umravnit zvláště po neúspěšném duelu hráče s horkokrevnou náturou. „Žádný problém v tom nevidím, tohle je prostě play off,“ tvrdí Kýhos.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme