Knižní veletrh v Paříži bude vonět, kuchaři předvedou knížky o vaření

Až dvě stě tisíc lidí ve třech dnech. Taková návštěva se očekává na tradičním pařížském knižním veletrhu. Součástí programu je na tři tisíce podpisových akcí, ale třeba i praktické ukázky vaření - jako potvrzení současného trendu, kterým je rostoucí zájem o gastronomii. Mezi nejzajímavější hosty veletrhu patří autor poslední bondovky William Boyd.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýnský knižní veletrh London Book Fair

Londýnský knižní veletrh London Book Fair | Foto: londonbookfair.co.uk

Návštěvníky knižního veletrhu nelákají pouze samotné knížky, ale především doprovodné programy a podpisové akce.

Letošní rok je ve znamení velkolepé výstavy ilustrací Jeana Jacquese Sempého, známého jako autora Malého Mikuláše, také různých gastronomických představení ale třeba i seminářů na téma jak napsat román.

„Na veletrh se půjdu podívat v sobotu. Hlavně mě zajímá doprovodný program, během něhož se mohu setkat s autory. Je to skvělá příležitost setkat se s těmi, jejichž knihy čteme. Tolik najednou se jich do žádného knihkupectví nevejde. Navíc pro nás studenty je to zdarma, takže toho chci využít,“ říká studentka literatury z Paříže.

Na knížky se těší i další Pařížan: „Já se na veletrh - na porte de Versailles - určitě půjdu podívat. Knihy miluji a tohle je obrovská příležitost. A co se mi na něm líbí nejvíce? Ta obrovská pestrost - každý žánr, každá oblast, každý obor toho tolik nabízí. Najdete tam prostě všechno.“

Rostoucí zájem o vaření a gastronomické knihy potvrzuje i účast řady šéfkuchařů a samostatná sekce edice Michelin - známých červených průvodců po dobrých restauracích.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme