Ukrajinec Rybalka útočí s Libercem na poháry, situaci v rodné zemi ale prožívá

Fotbalistům Jablonce se v Liberci dlouhodobě nedaří. Potvrdil to i zahajovací zápas 21. kola Gambrinus ligy, ve kterém Slovan zvítězil nad svým podještědským rivalem 3:0 a v tabulce se dotáhl na třetí Teplice. Velkou zásluhu na výhře domácího týmu měl i muž, který už liberecký kádr před pár měsíci opouštěl.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský fotbalista Sergej Rybalka pomohl gólem Liberci k vítězství v ligovém derby nad Jabloncem 3:0

Ukrajinský fotbalista Sergej Rybalka pomohl gólem Liberci k vítězství v ligovém derby nad Jabloncem 3:0 | Zdroj: ČTK

Sergej Rybalka, který gólem z 11. minuty pomohl Slovanu k vítězství v derby, měl po vydařeném podzimu zamířit z Gambrinus ligy zpátky na Ukrajinu. Teď ale může být rád, že se ve svém domovském klubu neprosadil, a že je zpátky na severu Čech.

„Jako ukrajinský občan pochopitelně situaci ve své zemi prožívám a doufám, že všechno dobře dopadne. Se svými blízkými jsme si často volali, tady je samozřejmě větší klid. Jsem tady moc spokojený, i když prožívám to, co se u nás děje,“ řekl Rybalka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Sergejem Rybalkou nejen o situaci na Ukrajině mluvil reporét Jaroslav Plašil

Pokud jde o fotbal, ten už se na Ukrajině vrací do normálu. Zatímco ještě nedávno v době návštěvy plzeňských fotbalistů v Doněcku tamní soutěž stála, teď už se podle slov Rybalky soutěže rozebíhají.

„Některé zápasy sice byly odloženy, ale liga se už rozběhla,“ prozradil někdejší reprezentant do 21 let, který zpětně lituje vyřazení z Evropské ligy, když viděl, jak Alkmaar přešel přes ruskou Machačkalu, vzpomíná na neodpískanou penaltu, kterou libereckému týmu paradoxně upřeli ukrajinští sudí. Prý je to ale normální.

Fotbalový Liberec zvládl derby s Jabloncem. Vyhrál 3:0

Číst článek

„Na Ukrajině sudí chybují poměrně často, ale tím se už nemá cenu zabývat. Teď se díváme na náš boj o třetí příčku, kterou chceme vybojovat, taky abychom si zahráli Evropskou ligu,“ má jasno Rybalka, který přispěl k tomu, že Liberec se na vysněný bronzový stupínek po vítězném derby bodově dotáhl.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme