V závěrečném závodu družstev skončili čeští skokani sedmí

Čeští skokani na lyžích ve složení Antonín Hájek, Jakub Janda, Jan Matura a Roman Koudelka obsadili v závěrečném závodu družstev Světového poháru sedmou příčku. Zopakovali tak umístění z olympijských her v Soči. Ve slovinské Planici vyhráli Rakušané.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český skokan na lyžích Roman Koudelka

Český skokan na lyžích Roman Koudelka | Zdroj: ČTK

České kvarteto v závodě, který doprovázel společně s větrem také déšť, bylo před poslední skupinou skokanů páté a útočilo na nejlepší výsledek v letošní sezoně.

Ve druhém kole se ovšem nepodařil skok Koudelkovi, který skočil jen do vzdálenosti 104,5 metru a mužstvo kleslo o dvě místa.

Rakušané se skokany Stefanem Kraftem, Adreasem Koflerem, Thomasem Diethartem a Gregorem Schlierenzauerem zvítězili o 38 bodů před Polskem, které mělo před třetím Norskem náskok tří desetin bodu.

Letošní sezonu Světového poháru uzavře nedělní závod jednotlivců.

Závod SP mužů ve skocích na lyžích v Planici (Slovinsko) - družstva:
1. Rakousko (Kraft, Kofler, Diethart, Schlierenzauer) 1045,6 b., 2. Polsko (Kot, Žyla, Muranka, Stoch) 1007,6, 3. Norsko (Stjernen, Hilde, Fannemel, Bardal) 1007,3, 4. Německo 1001,5, 5. Slovinsko 976,8, 6. Japonsko 943,1, 7. ČR (Hájek, Janda, Matura, Koudelka) 938,2.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme