Středočeský kraj ocenil v Lysé regionální potraviny – uzeniny, pečivo či zmrzlinu

Až do neděle hostí výstaviště v Lysé nad Labem na Nymbursku 40. ročník obří výstavy Zemědělec. Dnes dopoledne si tam nejlepší středočeští výrobci potravin převzali ocenění Potravinářský výrobek roku Středočeského kraje.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výstavy Zemědělec a Náš chov v Lysé nad Labem

Výstavy Zemědělec a Náš chov v Lysé nad Labem | Foto: Michal Trnka

Menší a střední regionální výrobci tradičně soutěží v sedmi kategoriích. Oceněných bylo celkem 11.

Uspělo třeba už tradičně Řeznictví a uzenářství u Dolejších, pivovary Herold a Hubertus, výrobce zmrzliny Ňam-Ňam, pekařství Pane nebo Polabské mlékárny.

Výstava Zemědělec, kde se představují zemědělci, zahrádkáři i výrobci potravin, patří k nejnavštěvovanějším výstavám v Lysé.

Bylo to znát i dnes. Výstaviště otvírá v devět hodin, ale už v půl deváté stály před hlavní bránou desítky lidí. Po otevření se pak haly i venkovní prostory během chvíle zaplnily lidmi, a i během dne přicházeli a přijížděli další návštěvníci.

Podle manažera výstav Michala Nauše jich přijde na jarního Zemědělce obvykle kolem třiceti tisíc.

Zájemci mohou zavítat také na sousední samostatnou výstavu Jaro s koňmi v hale C. „V minulosti zde bylo předvádění koní, tentokrát po celých pět dní výstavy probíhají jezdecké závody – v parkuru, ve voltiži a podobně,“ přiblížil Nauš.

A.Rokosová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme