Kvitová v osmifinále v Miami chybět nebude, dál jde i Berdych

Česká tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Miami poprvé v kariéře do osmifinále. Osmá nasazená hráčka porazila ve 3. kole sedmnáctiletou Chorvatku Donnu Vekičovou 6:3, 6:4 a její příští soupeřkou bude Ana Ivanovičová ze Srbska. Dál jde i Tomáš Berdych, který ve 2. kole přehrál Francouze Stéphana Roberta 7:6, 6:1.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová, osmifinalistka turnaje v Indian Wells

Petra Kvitová, osmifinalistka turnaje v Indian Wells | Zdroj: ČTK

Čtyřiadvacetiletá Kvitová na Floridě navazuje na vystoupení na předchozím podniku v Indian Wells, kde rovněž hrála 4. kolo. Do prvního vzájemného zápasu s Vekičovou vstoupila výborně a v úvodním setu ztratila při svém servisu jen tři fiftýny.

Ve druhé sadě sice o svou suverenitu přišla a dokonce jednou soupeřce povolila brejk, utkání ale dotáhla za hodinu a pět minut k vítězství.

Kvitová se s Ivanovičovou na okruhu WTA utká posedmé v kariéře. Bývalou světovou jedničku dokázala porazit jen dvakrát, naposledy vloni na turnaji v Dubaji.

Berdych v duelu s Robertem zaváhal v sedmé hře úvodní sady, v níž přišel o podání. Francouz pak servíroval na zisk sady a vypracoval si i setbol, který ale sedmý nasazený Čech dokázal odvrátit a vynutil si zkrácenou hru.

V tie-breaku vyhrál 7:5 a ve druhém setu soupeře zlomil. Vzájemnou bilanci Berdych srovnal na 1:1, jediný předchozí vzájemný zápas v roce 2011 na Roland Garros vyhrál překvapivě v pěti setech Robert. Na Berdycha čeká lepší z duelu mezi Francouzem Gillesem Simonem a Joaem Sousou z Portugalska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme