Biatlon otestuje supersprint smíšených dvojic. Češi novinku vynechají

Biatlonoví fanoušci uvidí v norském Oslu novou disciplínu. Před závěrečnými závody Světového poháru otestuje Mezinárodní biatlonová unie supersprint smíšených dvojic. Zatím jako ukázkový závod a bez českého zastoupení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková míří na olympiádu do Soči. Sužují ji ale letité zdravotní problémy

Veronika Vítková míří na olympiádu do Soči. Sužují ji ale letité zdravotní problémy | Zdroj: ČTK

Podobný model znají biatlonoví fanoušci z exhibic, kde se také střídá z každé země jedna žena a jeden muž. Teď ho zařadila Mezinárodní biatlonová unie i do Světového poháru, byť zatím do předprogramu.

„Mix štafeta se chytila, tak proč by se nechytily tyhle dvojice,“ říká Veronika Vítková, která je optimistická ohledně budoucnosti nové disciplíny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Testovaný supersprint smíšených dvojic čeští biatlonisté vynechají

Ona ani nikdo jiný z Čechů si ji ovšem na Holmenkollenu nevyzkouší. Vítková stejně jako Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec a Jaroslav Soukup nebudou plýtvat silami před závodem s hromadným startem a ostatní čeští biatlonisté už budou na cestě domů.

„Každý den navíc tady stojí docela velké peníze. Pro nás zatím nejde o nic, na čem by nám záleželo. Nevzrušuje nás, že nikdo z našich nepojede,“ prozradil šéftrenér českého národního týmu Ondřej Rybář.

Ten nepatří mezi velké fanoušky supersprintu smíšených dvojic. Hlavně z hlediska různého vytížení biatlonistů. „Pro nejlepší biatlonisty je už taková spousta závodů, nepřijde mi to úplně dobré. Uvidíme, co to přinese,“ dodal Rybář.

Supersprint smíšených dvojic začne v 10 hodin a oproti exhibičním zvyklostem se ženy a muži vymění jen jednou a každý odstřílí pouze dvě položky.

Mnohem větší pozornost se bude soustředit na závody s hromadným startem, kterými letošní ročník Světového poháru vyvrcholí. Ženy nastoupí ve 13 hodin, muži se na start postaví v 15:30.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme