Americký prezident Obama míří do Evropy. G7 bude jednat o odpovědi Rusku

Lídři států skupiny G7 dnes v Haagu budou debatovat o možné odpovědi na ruskou anexi Krymu. Schůzka se odehraje na okraj summitu o jaderné bezpečnosti. Ze Spojených států na něj míří americký prezident Barack Obama.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama

Americký prezident Barack Obama | Foto: Pablo Martinez Monsivais | Zdroj: ČTK

Barack Obama chce podle svých slov během evropského turné ujistit tamní partnery a především spojence v NATO o podpoře a solidaritě Spojených států.

Americký prezident bude společně s protějšky z Německa, Británie, Kanady, Francie, Japonska a Itálie zvažovat další možnosti, jak vyvinout tlak na Rusko.

Vrchní velitel sil NATO v Evropě generál Philip Breedlove mezitím varoval před posilováním pozic ruské armády na ukrajinských hranicích.

Zástupce amerického poradce pro národní bezpečnost Tony Blinken potvrdil, že Washington posuzuje žádost Ukrajiny o vojenskou pomoc.

Barack Obama minulý týden nicméně vyloučil možné vojenské angažmá Spojených států na Ukrajině s tím, že Bílý dům preferuje diplomatické řešení krize.

Americký prezident se během několikadenní evropské návštěvy sejde kromě evropských státníků i s papežem Františkem.

Lenka Kabrhelová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme