Mladí budějovičtí hokejisté mají problémy, řešit je bude rada pro sport

Mládežnický hokej v Českých Budějovicích má problémy s financováním. Poslanec Karel Pražák chce problém českobudějovické hokejové mládeže řešit i s ministrem školství. V pondělí bude o situaci informovat i Národní radu pro sport.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled zepředu 2

Pohled zepředu 2 | Foto: Filip Víšek

Loni v létě odešel z Českých Budějovic extraligový tým HC Mountfield do Hradce Králové. Ještě do konce sezony ale pokračuje jeho spolupráce s občanským sdružením HC České Budějovice, které vychovává hokejovou mládež.

Mezitím v krajské metropoli vznikl nový profesionální tým a mládežnické sdružení je teď před koncem sezony bez strategického partnera.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problémy hokejové mládeže v Českých Budějovicích se zajímal Martin Pokorný

„Uvedu to jako odstrašující případ a navrhnu, aby byla připravena jiná forma společnosti. Občanské sdružení nebo dnes spolek, je pro takhle velké celky nevhodné, protože peníze, které tam tečou, nejsou kontrolované,“ říká hokejový veterán a českobudějovický poslanec Karel Pražák.

O problémech v českobudějovickém mládežnickém hokeji chce informovat Národní radu pro sport i ministra školství.

Sdružení přišlo o miliony

Situaci dlouhodobě sleduje i českobudějovický zastupitel Stanislav Rataj, který poukázal na nestandardní přesuny sedmnácti hráčů do Hradce Králové. Českobudějovické občanské sdružení za ně získalo několik desítek tisíc korun, zisk měl být ale v řádu milionů.

„Tito hráči by se mohli prodat za osm až deset milionů korun. Pro občanské sdružení by reálná vymahatelná hodnota mohla být mezi čtyřmi a pěti miliony,“ počítá zastupitel Rataj.

Mládežnický hokej v Českých Budějovicích přitom bojuje o finance. Společnost ČEZ, jeho významný sponzor, před koncem roku obrátila svou pozornost k nově vzniklému prvoligovému klubu.

Spojí se mládež s novým klubem?

Manažer HC Motor Stanislav Bednařík vidí řešení v opětovném spojení mládežnického a profesionálního hokeje.

„Do budoucna bychom si přáli, aby se situace v Českých Budějovicích stala normální. Tedy taková, aby fungoval hokejový oddíl, který bude sdružovat profesionální A tým a tým mládeže a jsou to dva na sobě ekonomicky nezávislé subjekty,“ představuje si Bednařík.

Kritici považují loňská rozhodnutí vedení mládežnického hokeje za neplatná. Tehdejší vedení ale svou legitimitu hájí.

Martin Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme