Kyjev nařídil zbývajícím ukrajinským vojskům, aby se stáhla z Krymu

Rada národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny nařídila ministerstvu obrany stáhnout ukrajinské jednotky z Krymu. Podle úřadujícího prezidenta Oleksandra Turčynova je takový krok zapotřebí, protože Rusové na Krymu ohrožují zdraví i životy ukrajinských vojáků a jejich rodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinská vlajka nad blokovaným zálivem Donuzlav

Ukrajinská vlajka nad blokovaným zálivem Donuzlav | Zdroj: Reuters

"Vláda dostala nařízeno postarat se o rozmístění rodin vojáků, jakož i všech lidí, kteří jsou dnes nuceni opustit své domovy kvůli nátlaku ruských okupačních vojsk," oznámil dnes předseda parlamentu a úřadují prezident Oleksandr Turčynov.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodnutí Kyjeva o stažení zbývajících ukrajinských vojsk z Krymu komentoval Libor Dvořák

Mezitím dnes ráno ruská vojska ovládla jedno z posledních vojenských zařízení Ukrajiny na anektovaném poloostrově, základnu námořní pěchoty ve Feodosiji na východním pobřeží Krymu.

Turčynov před poslanci hovořil o "změně dislokace" ukrajinských sil na okupovaném poloostrově, nicméně úřadující ministr obrany Ihor Teňuch podle ruských médií už vydal rozkaz o stažení všech ukrajinských jednotek z Krymu na kontinentální Ukrajinu.

Cena za ruský plyn vzroste asi o třetinu, předvídá Ukrajina

Číst článek

Podle ruského ministerstva obrany v neděli vlála ruská vlajka nad 189 ukrajinskými armádními zařízeními na poloostrově. Ukrajina také přišla o kontrolu nad většinou svých lodí, zablokovaných v krymských přístavech a zátokách.

Krymské úřady zavádějí druhou oficiální měnu - ruský rubl

Číst článek

ČTK, Jan Prokeš, Pavel Polák, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme