Bývalý kněžský seminář ve Vidnavě se nedaří prodat ani po snížení ceny

Ani po výrazném poklesu ceny se nenašel zájemce o bývalý kněžský seminář ve Vidnavě na Jesenicku. Vězeňská služba ho před šesti lety koupila za 28 milionů korun. Nyní se snaží objekt prodat o 11 milionů levněji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý kněžský seminář (budoucí věznice)/ Galerie posluchačů - Josef Faltičko: "Jeden z nejzapomenutějších koutů Jesenicka - město Vidnava"

Bývalý kněžský seminář (budoucí věznice)/ Galerie posluchačů - Josef Faltičko: "Jeden z nejzapomenutějších koutů Jesenicka - město Vidnava" | Foto: Josef Faltičko

„Tento vývoj jsem očekávala. Ceny nemovitostí v našem kraji a okrese pořád klesají, takže jsem předpokládala, že si to nikdo nekoupí a nepředpokládám, že si seminář někdo koupí za tuto cenu,“ nepřekvapuje neúspěch starostku Vidnavy Evu Pavličíkovou z ČSSD.

V prvním kole nabídla Vězeňská služba budovu semináře za 17 milionů. Podle její mluvčí Hany Löffelmannové přitom vycházela z aktuálních znaleckých posudků. Žádný zájemce se ale nepřihlásil. Neúspěchem skončilo i kolo druhé a teď se připravuje další. Cena přitom stále klesá.

Vězeňska služba koupila bývalý kněžský seminář v roce 2008. Chtěla v něm zřídit nejdříve detenční ústav, později káznici. Z plánů ale sešlo a po loňské amnestii se stal areál nepotřebným majetkem.

Andrea Švubová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme