U fotbalistů Teplic vládne dobrá nálada. I přes zranění, tresty a aféry

Fotbalisté Teplic budou v dohrávce 21. kola nejvyšší fotbalové soutěže obhajovat proti Mladé Boleslavi třetí pozici v tabulce. I přes problémy se zraněními, disciplinárními tresty a sázkařskou aférou drží tepličtí hráči při sobě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Teplic v letošní sezoně již desetkrát vyhráli. Jedenácté vítězství si chtějí připsat proti Mladé Boleslavi

Fotbalisté Teplic v letošní sezoně již desetkrát vyhráli. Jedenácté vítězství si chtějí připsat proti Mladé Boleslavi | Zdroj: ČTK

„Ještě víc nás to spojuje. Vše, co se tady odehrává, je sice nepříjemné, ale bereme to jako fakt. Snažíme se pomoci, aby v kabině byla výborná nálada. Věci okolo nás nerozhodí,“ věří nejzkušenější fotbalista Teplic Štěpán Vachoušek.

Tréninků teplických fotbalistů se zúčastní mnohem více hráčů, než kolik jich může opravdu nastoupit. Některé fotbalisty, včetně na podzim zraněného elitního kanonýra Aidina Mahmutoviče, uvidí fanoušci zřejmě až v nové sezoně. Jiné kvůli disciplinárním trestům až za několik týdnů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Teplický trénink navštívil reportér Českého rozhlasu Jaroslav Plašil

Nikdo navíc neví, jakým způsobem se do loni odhalené sázkařské aféry zapletl jeden ze stoperů David Jablonský, který je kvůli policejnímu šetření vázaný mlčenlivostí. Klub, který by si rád zahrál evropské poháry, tak má hodně starostí.

To, že je atmosféra v týmu navzdory několika nepříjemnostem dobrá, dokazují i slova kouče Zdeňka Ščasného, který si na moc lepších angažmá v tomto směru nepamatuje.

„Konec působení na Spartě a třetí rok na Viktorce Žižkov byl podobný. Atmosféra je přátelská, všichni byla naladění na stejnou notu,“ vzpomíná trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

„Mezitím jsem prošel spoustou klubů, kde atmosféra taková nebyla, ale ve fotbale je to zrádné. Pohled na klub se mění během hrozně rychlé doby. Opakuji klukům, aby si vážili, že jsme tam, kde jsme,“ říká trenér se zkušenostmi z deseti klubů.

Trenér Teplic Zdeněk Ščasný má opět radost z trénování | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

S trénováním už chtěl skončit. „Měl jsem období, kdy jsem byl psychicky vyčerpaný. Fotbal mě nebavil a uvažoval jsem, že trénovat nebudu. Pak přišly Teplice a mám znovu radost,“ těší Zdeňka Ščasného.

V pondělí večer by se teplický trenér rád radoval i z ligových bodů po dohrávce s Mladou Boleslaví, protože půjde o přímý souboj o třetí příčku v tabulce. Úplně stejně na tom bude i jeho protějšek a další podobně zkušený trenér Karel Jarolím.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme