Hokejisté Lva podlehli Doněcku, série je po čtyřech zápasech vyrovnaná

Hokejisté pražského Lva prohráli ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy s Donbassem Doněck 1:3. O jedinou branku Pražanů se postaral Justin Azevedo. Série hraná na čtyři vítězství je tak vyrovnaná 2:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtfinálová série mezi Lvem (v červeném) a Donbassem Doněck je vyrovnaná 2:2 na zápasy

Čtvrtfinálová série mezi Lvem (v červeném) a Donbassem Doněck je vyrovnaná 2:2 na zápasy | Zdroj: ČTK

V první třetině nevyužili hráči Lva 104 vteřin dlouho dvojnásobnou přesilovku pěti proti třem a o chvíli později za to pykali. V 17. minutě se radoval Donbass, když se po Kašparově přihrávce trefil Bartulis.

Ve druhém dějství celek z Doněcku po gólu Torjanika své vedení zvýšil. Utkání zdramatizoval v 56. minutě útočník Pražanů Azevedo, který překonal gólmana Laca po přihrávce Němce. Donbass si ale vítězství vzít nenechal, 35 sekund před koncem při power play zpečetil výhru 3:1 do prázdné branky hostů Dadonov.

Pátý duel je na programu ve středu znovu v Bratislavě. Tentokrát bude domácím celkem Lev, který nemůže hrát v Praze kvůli termínové kolizi se zápasem Sparty s Vítkovicemi v play off české extraligy.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy v Bratislavě:

Západní konference - 4. zápas:
Donbass Doněck - Lev Praha 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Bartulis (Kašpar, Dadonov), 29. Torjanik (Běluchin, Zacharov), 60. Dadonov (Jakucenja) - 56. Azevedo (Němec, Oystrick). Rozhodčí: Ravodin, Gašilov - Metalnikov, Sirotkin. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 5084. Stav série: 2:2.
Sestavy:
Doněck: Laco - Kolář, Koněv, Podhradský, C. Wilson, Bartulis, Razin - Robitaille, Wirtanen, Laine - Jakucenja, Fedotěnko, Dadonov - Kašpar, Varlamov, Kagarlickij - Zacharov, Běluchin, Torjanik. Trenér: Andrej Nazarov.
Lev: Vehanen - Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Mäenpää, Nakládal - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Ridderwall - Klepiš, Azevedo, Zackrisson - Matai, Cingel, Kubalík - od 35. navíc Pacovský. Trenér: Kari Jalonen.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme