V plzeňských školkách začínají zápisy dětí. Pro všechny místo nebude

Dlouhé fronty se dnes budou tvořit u mateřských školek v Plzni. Začínají zápisy dětí a pro rodiče to znamená několikahodinové čekání navíc s nejistým výsledkem. Školky mají 1559 volných míst a ucházet se o ně bude až 2200 dětí. Mnozí rodiče tak ponesou přihlášky hned do několika mateřinek najednou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mateřská škola

Mateřská škola | Foto: tisková zpráva, měst.úřad

V Plzni je šedesát mateřských škol, které budou přihlášky přijímat dnes a zítra. Konkrétní časy si určují samy.

Kapacita necelých 1600 míst ale ještě není definitivní. „Počet se ještě upraví vzhledem k tomu, že ředitelky musejí blokovat místa pro děti, které mají odklad povinné školní docházky,“ říká vedoucí magistrátního odboru školství Eva Prokopová.

„To se bude řešit v červnu. Přepokládáme, že po vyřešení odkladů se ještě uvolní dalších 200 míst,“ dodává.

Přijímací řízení začne 28. března. Přednost dostanou předškoláci, a to hlavně ti, kteří bydlí v příslušném obvodu, pak teprve ti ostatní.

Po nich přijdou na řadu další děti z obvodu. U nich bude při přijímacím řízení hlavním kritériem věk. Čím nižší, tím menší šance.

V Plzni ještě přibudou místa na Slovanech v nově budované školce u bazénu, dále v Doubravce, kde vznikají dva pavilony v areálu 54. mateřské školy, a také v Černicích, kde nová školka nabídne 50 nových míst.

Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme