Fotbalisté Bayernu obhájili sedm kol před koncem bundesligový titul

Sedm kol před koncem německé ligy získali fotbalisté Bayernu Mnichov svůj 24. mistrovský titul. Rekordně rychlou obhajobu trofeje zajistila bavorskému klubu výhra 3:1 na hřišti nováčka Herthy Berlín, po které má v tabulce nedostižný náskok 25 bodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bayern má na čele bundesligové tabulky nedostižný náskok 25 bodů

Bayern má na čele bundesligové tabulky nedostižný náskok 25 bodů | Zdroj: Reuters

Bayern šel do vedení už po šesti odehraných minutách, kdy se míč v pokutovém území odrazil ke Kroosovi, který z voleje překonal gólmana Herthy. O osm minut posadil Schweinsteiger centrem míč na hlavu Götzeho, který zvýšil vedení favorita.

Do konce prvního poločasu mohla Hertha inkasovat další góly, jenže Müller nejprve trefil břevno a minutu před přestávkou útočníka Bayernu vychytal brankář Kraft.

Po hodině hry se domácím podařilo snížit na rozdíl jediného gólu, když Ramos úspěšně proměnil penaltu. Žádné drama se ale na berlínském stadionu nekonalo.

V 79. minutě se Götze prohnal obranou Herty, předložil míč Ribérymu, jenž obloučkem přehodil domácího gólmana.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Hertha Berlín - Bayern Mnichov 1:3 (66. Ramos z pen. - 6. Kroos, 14. Götze, 79. Ribéry)

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme