Provoz na D1 u Měřína ve směru na Prahu je silně omezený. Kvůli nehodě kamionu

Dálnici D1 zablokovala nehoda na 134. kilometru ve směru na Prahu. Řidič rumunského kamionu přejel dvě minuty po šesté hodině středová svodidla a návěs, naložený 20 tunami mražených kuřat, se převrátil. Obsah skončil na vozovce a vytekly provozní kapaliny. Místo bylo tři hodiny úplně zablokované, od deváté hodiny ranní je možné projet po krajnici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie odkláněla dopravu na objízdné trasy

Policie odkláněla dopravu na objízdné trasy | Foto: Ladislav Mareš

„Situace na dálnici není pořád o nic lepší. Vyprošťovací firmě a hasičům se sice podařilo odtlačit havarovaný kamion na stranu tak, že je částečně průjezdná krajnice, nicméně od 134. kilometru ve směru na Prahu je D1 pořád jedno velké parkoviště,“ hlásila po deváté hodině ráno z místa Olga Štrejbarová.

Policie hlásí až desetikilometrovou kolonu a někteří řidiči v ní čekají až tři hodiny. Řidiči jedoucí na Prahu mohou využít exitu 141 nebo 147 u Velkého Meziříčí. Zpět na dálnici najíždí na exitu 134 v Měříně nebo 119 u Velkého Beranova.

Podle informací od policie řidiči na objízdných trasách nedodržují předpisy, a proto tam rozmístila další hlídky.

Vážnější problémy hrozí především v Měříně, který se hned zkraje zcela ucpal. Dětem jdoucím do školy šoféři nedávali přednost na přechodech. Navíc nedodržovali povolenou rychlost.

Policie vyzývá k respektování pravidel. Pokud by totiž došlo i na objízdných trasách k nehodě, byla by situace kritická.

Se zdržením je třeba počítat i ve směru na Brno, protože kamion zasahuje částečně i do tohoto směru, takže i tam se tvoří kolony.

Zatím se nedá říci, jak dlouho bude dálnice zavřená. Kamion musejí záchranáři nejprve postavit a odkladit rozházený náklad.

Řidič kamionu uvádí, že důvodem nehody byly technické problémy. Na místo musel proto vyjet policejní expert a je možné, že se vyšetřování nehody a odstranění jejich následků protáhne až do odpoledních hodin.

Olga Štrejbarová, Petr Palovčík, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme