Silničáři začali opět pracovat na silnici ze Studence do Horek u Staré Paky

Silničáři začali znovu pracovat na silnici z Horek u Staré Paky do Studence. Od prvního dubna do třicátého června bude cesta zcela neprůjezdná a řidiči budou muset jezdit po objížďkách. Studenec ale v letošním roce čeká i oprava silnice v centru města, a tak doprava bude omezená s menšími přestávkami celý rok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Uzavírka silnice z Horek do Studence začne v úterý 1. dubna. Objížďky povedou stejně jako na podzim - tedy přes Nedaříž pro osobní auta a přes Hostinné pro nákladní dopravu.

„Letos se opraví úsek za obcí Studenec a k obci Horka. V další fázi bude pokračovat dokončování směrem od středu k obcím Studenec a Horka,“ popisuje manažerka průmyslové zóny Vrchlabí Jana Jiráňová.

Uzavírka silnice z Horek do Studence potrvá až do 30. června. Pro řidiče znamená objížďka na cestě do Krkonoš asi desetiminutové zpoždění, to ale v případě, že jde všechno hladce.

Přehrát

00:00 / 00:00

O opravě silnice mezi Studencem a Horkami informovala reportérka Hana Novotná

Po úzké silnici třetí třídy přes Nedaříž totiž při objížďkách jezdí i autobusy a nákladní auta s povolenkou, a ty pak dokážou dopravu i na dlouhé minuty zablokovat. Takovou zkušenost má i řidič Miroslav Veselý.

„Vidět, jak se vyhýbá nákladní automobil a autobus, je opravdu zážitek. Je to na velmi dlouhou dobu. Nejsem nadšený z toho, že tady zase bude objížďka, hlavně v období, kdy tady bude nejvíc lidí,“ říká.

Silnice přes Nedaříž, kudy povede objížďka, je nejen úzká, ale i ve špatném stavu. Sypou se krajnice, a tak je podle řidičů prostoru pro vyhýbání ještě méně než na podzim. S opravou objízdných tras se ale počítá až po skončení objížděk, tedy po třicátém červnu.

Oprav bude více

„V rámci akce máme peníze alokované na opravu objízdných tras, ale až po ukončení akce. Záleží pak na posouzení technického stavu,“ doplňuje Jana Jiráňová.

Silnice, kudy vedou objížďky, by stavbaři měli opravit po třicátém červnu. Ani tím ale práce ve Studenci letos nekončí.

„Zhruba na přelomu července a srpna by měla začít další etapa směrem od Studence, od Kostela na Dolní Brannou. V letošním roce by měla být tato stavba provedena,“ vysvětluje nezávislý starosta Jiří Ulvr.

Opravy ve Studenci se musí stihnout ještě letos. V příštím roce totiž přes obec povedou objížďky z dalších opravovaných silnic.

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme