Za nehodu způsobenou vybržďováním potrestal soud řidiče dvouletým vězením

Brněnský krajský soud dnes zpřísnil trest pro Dominika Gerneše, který loni v květnu v brněnské Olomoucké ulici vybržďováním způsobil vážnou nehodu dvou aut. Jedno z nich skončilo na střeše, nikdo se ale nezranil. Trest osm měsíců vězení a tři roky zákazu řízení, který mu uložil městský soud, považoval státní zástupce za příliš mírný. Odvolací soud mu dal za pravdu a Gerneše poslal do vězení na dva roky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Gerneš podle soudu vybržďováním způsobil vážnou nehodu

Dominik Gerneš podle soudu vybržďováním způsobil vážnou nehodu | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

„To je neskutečné. To není možné, to je absolutní blbost!“ reagoval Dominik Gerneš bezprostředně po vynesení rozsudku.

Tvrdí, že agresivně nejel a nehodu nezpůsobil. Podle spisu ovšem náhle předjel jiné auto a těsně před ním prudce zabrzdil. Jeho řidič strhl řízení a srazil se s dalším vozem.

Gernešův advokát Vlastimil Slanař má za to, že věci se seběhly jinak. „Než došlo k dopravní nehodě, vozidla významnou dobu stála v klidové poloze. Toto netvrdil jenom obžalovaný, ale i rozhodující svědek,“ podotýká.

Odsouzený zřejmě podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme