Sparta i Slavia v prvních zápasech čtvrtfinále fotbalového poháru prohrály

V prvním zápase čtvrtfinále Poháru České pošty porazila pražská Dukla Spartu 2:1. Prohrála i Slavia, která v domácím prostředí podlehla Zbrojovce Brno. Postup mezi nejlepších osm týmů si opožděně zajistila Plzeň, která vyřadila třetiligové Domažlice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dukla Praha porazila v úvodním utkání čtvrtfinále Poháru České pošty Spartu 2:1

Dukla Praha porazila v úvodním utkání čtvrtfinále Poháru České pošty Spartu 2:1 | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Dukly šli na Julisce do vedení 8 minut před koncem prvního poločasu. Kaloudův rohový kop se dostal až k Jakubu Marešovi, který otevřel skóre utkání. V 65. minutě zvýšil Zbyněk Pospěch už na dvoubrankový rozdíl, když proměnil penaltu nařízenou za faul Hybše.

Sparta v závěru pouze snížila. Hušbauer našel ve vápně Ladislava Krejčího, který snížil na 2:1, vyrovnat už ale hráči z Letné nedokázali a do odvety, která se hraje za týden, jde s výhodnější pozicí Dukla. Sparta prohrála soutěžní zápas poprvé od července 2013.

Zbrojovka Brno v prvním utkání porazila v pražských Vršovicích Slavii 1:0 a jsou blízko postupu do semifinále.

O výhře brněnských fotbalistů rozhodl po hodině hry Jan Šisler, který si naběhl na Skalákův centr a rozhodl o výhře Jihomoravanů. Odveta se hraje ve čtvrtek 3. dubna.

Čtvrtfinalisty doplnila Plzeň

Fotbalisté Plzně potvrdili svůj postup do čtvrtfinále. V prvním zápase na hřišti své farmy v Domažlicích vyhráli plzeňští fotbalisté 3:0 a domácí odveta byla spíše formalitou.

Viktoria vyhrála 4:0, ale góly začala střílet až ve druhém poločase. Trefili se Jan Rezek, osmnáctiletý dorostenec Vítězslav Hrdlička a dvakrát se prosadil Michal Ďuriš.

Hosté z Domažlic, kteří v předchozím kole vyřadili prvoligové Bohemians 1905, měli v celém zápase jedinou větší šanci, Milan Braun ale trefil pouze břevno.

Ve čtvrtfinále se Plzeň utká s Jihlavou, první zápas se odehraje 1. dubna.

Fotbalový Pohár České pošty - čtvrtfinále, první zápas:
Dukla Praha - Sparta 2:1 (1:0)
Branky: 37. Mareš, 65. Pospěch z pen. - 80. Krejčí. Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Pochylý. ŽK: Berger, Pospěch - Hybš. Diváci: 2943.

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 63. Šisler. Rozhodčí: Příhoda - Pilný, Vaňkát. ŽK: Škoda - Skalák, Janotka. Diváci: 2542.

Fotbalový Pohár České pošty - odveta osmifinále:
Viktoria Plzeň - Domažlice 4:0 (0:0)
Branky: 69. a 72. Ďuriš, 50. Rezek, 57. Hrdlička. Rozhodčí: Berka - Kubr, Fišer. ŽK: Lukeš, Veselinovič (oba Plzeň). Diváci: 2038. První zápas 3:0, postoupila Plzeň.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme