Pražští zastupitelé budou znovu jednat o dostavbě tunelu Blanka

Pražské zastupitelstvo bude znovu jednat o dokončení tunelového komplexu Blanka. Na předchozím jednání o jediný hlas neschválili seznam prací za jeden a čtvrt miliardy korun. To je přitom nutný krok pro zahájení zkušebního provozu na přelomu srpna a září.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel Blanka (ilustrační foto)

Tunel Blanka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Hotový soupis stavebních prací za jednu a čtvrt miliardy korun musí Praha předložit rozhodčímu soudu už příští týden. Náměstek primátora Jiří Nouza z TOP 09 na otázku, co se stane, pokud zastupitelé opět nebudou s návrhem souhlasit, neměl odpověď.

„Já předpokládám, že většina zastupitelů, kteří přijdou na řádné zasedání, tak už budou informováni. V případě, že to na zastupitelstvu neprojde, pak otázku budeme řešit ad hoc až se to stane. Nerad bych předjímal,“ uvedl.

Pokud návrh opět neprojde, nemůže Praha předložit seznam prací rozhodčímu soudu. Avizovaný termín zprovoznění tunelu v září tohoto roku je tak opět nejasný.

Tunel Blanka | Foto: Český rozhlas

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme