Zlatým Ámosem se může stát i Václav Dycka, litoměřický učitel dějepisu a češtiny

O nejoblíbenějším učiteli se dnes rozhodne v Praze. Ve finále ankety Zlatý Ámos má své zastoupení také Ústecký kraj. Žáci litoměřické Základní školy U Stadionu nominovali na titul nejlepšího kantora svého učitele dějepisu a češtiny Václava Dycku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Učitel češtiny a dějepisu Václav Dycka je nominován na cenu Zlatého Ámose jako nejoblíbenější učitel

Učitel češtiny a dějepisu Václav Dycka je nominován na cenu Zlatého Ámose jako nejoblíbenější učitel | Foto: Jan Bachorík | Zdroj: Český rozhlas

Nejen žáky 8. B dokáže Václav Dycka na hodinách dějepisu a českého jazyka zaujmout svým výkladem. I proto jej studenti nominovali do ankety pro nejoblíbenějšího učitele Česka.

„Jeho hodiny nás baví. Má výklady vtipné, při hodinách diskutujeme, smějeme se. Je to kamarádská hodina,“ vysvětluje jeden ze studentů důvod, proč by měl učitel Dycka zvítězit v anketě Zlatý Ámos.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdo by letos mohl získat Zlatého Ámose za nejoblíbenějšího učitele Česka, zjišťoval Jan Bachorík

Trochu jinak to vidí další z žáků litoměřické Základní školy U Stadionu: „Jeho výklady mi přijdou poučné. Měli bychom je poslouchat, jestli si chceme z hodiny něco odnést.“

Anketa o nejoblíbenějšího učitele Česka Zlatý Ámos je vyhlášována jednou ročně. Jejím cílem je popularizace pedagogů, kteří podle hodnocení studentů významně přispívají k utváření kvalitního vztahu mezi žáky a učiteli.

Učitel Václav Dycka si nominace od žáků velmi považuje. „Pro každého učitele je největší odměnou už to, když ho jeho žáci do této ankety nominují. Zároveň si myslím, že je to pro všechny nominované jakýmsi potvrzením, že si jich žáci váží,“ říká učitel Dycka.

Kdo nakonec získá ocenění Zlatý Ámos, bude jasné dnes odpoledne. Porota vybere v pražském hotelu Olšanka toho nejlepšího ze šesti finalistů, mezi kterými je i litoměřický Václav Dycka.

Jan Bachorík, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme