V podzemí Dolu Karviná zemřel při závalu horník

Při závalu v podzemí Dolu Karviná zemřel dvaačtyřicetiletý horník. Neštěstí se stalo asi kilometr pod zemí. Zavaleného muže vyprošťovali báňští záchranáři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důlní záchranáři jdou do akce

Důlní záchranáři jdou do akce | Foto: OKD, a. s.

Událost prověřuje komise odborníků, řekl mluvčí těžební společnosti OKD Marek Síbrt:

Důl Karviná vznikl v roce 2008 sloučením Dolu ČSA a Dolu Lazy. Rozloha důlního pole je 32 km2, největší absolutní hloubku má jáma Doubrava III v lokalitě ČSA – 1176 m. Na začátku ledna 2013 se zásoby uhlí odhadovaly na necelých 85 milionů tun.
Zdroj: OKD

„Přibližně 1000 metrů pod zemí došlo na čelbě k částečnému závalu asi osmi metrů důlního díla v místě, kde se nacházel jeden zaměstnanec. Neprodleně byl povolán důlně lékařský výjezd, nicméně lékař konstatoval u postiženého zranění neslučitelná se životem.“

Dvaačtyřicetiletý muž není letošním prvním zaměstnancem OKD, který zahynul.

V polovině února byl v areálu úpravny uhlí závodu Důl ČSM nalezen mrtvý šedesátiletý zaměstnanec. Ležel pod vrstvou uhlí v jednom z naložených vagonů, co bylo příčinou neštěstí, se ale vyšetřuje.

Loni zahynuli dva lidé. V dubnu v podzemí Dolu ČSM zemřeli dva báňští záchranáři, kteří se zřejmě otrávili při odebírání vzorků ovzduší z uzavřených prostor.

Horníci v dolech OKD | Foto: OKD, a. s.

ČTK, mkp, Petra Štrymplová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme