Teplice odmítly koupit pozemek pod bývalým zimním stadionem

Pozemek pod bývalým zimním stadionem v Teplicích město neodkoupí. Rozhodli o tom tepličtí zastupitelé. Chtějí prý počkat, až budou mít pozemek i zbytky stadionu stejného majitele.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplice - zimní stadion

Teplice - zimní stadion | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

„Bylo zcela zjevné, že zatím není o čem jednat. Troska je jednak zatížená exekucemi, ale hlavně vlastník pozemku je jiný než majitel trosky. Zastupitelstvo bude jednat poté, co bude vlastník sjednocen,“ uvádí primátor Teplic z ODS Jaroslav Kubera.

Majitelem ruiny je podle teplického magistrátu bezdomovec z východního Slovenska, jehož firma je odpovědná za demolici. Pozemek pod troskami budovy vlastní teplická firma Horz.

Demolice stadionu začala už v roce 2012. Firma, která ji má na starosti, z budovy však vytěžila, co se dalo zpeněžit a potom s likvidací přestala. Nepomáhají upomínky ani pokuty mířící na Slovensko.

Ještě před čtyřmi lety přitom na stadionu trénovali hokejisté. Dnes je z něj ruina plná odpadků, kde občas přespávají bezdomovci. Teplický hokej se přestěhoval do 15 kilometrů vzdálené Bíliny.

Jan Beneš, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme