Trosky ztraceného malajsijského letadla se stále nenašly, pátrá po nich šest lodí

Do míst v Indickém oceánu, kde mohou být trosky ztraceného Boeingu 777, míří šest lodí. Předměty včera zaznamenaly v oblasti pátrací letouny. Poprvé tak mají záchranáři a armáda jejich reálné fotografie a ne jen obrázky ze satelitů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Objekt plavoucí v Indickém oceánu by mohl pocházet ze ztraceného malajsijského letadla.

Objekt plavoucí v Indickém oceánu by mohl pocházet ze ztraceného malajsijského letadla. | Zdroj: Reuters

Pět letadel včera zaznamenalo trosky v oceánu, které mohou patřit ztracenému letadlu. Přestože je v oblasti nálezu nasazeno šesti lodí, zatím se nepodařilo najít žádný s předmětů. Pátrání proto stále pokračuje.

„Neměli bychom podceňovat obtížnost této práce. Jde o mimořádně vzdálené místo. Práce jsou proto v této nehostinné a nepřístupné části oceánu obtížné. Náš úkol ale pokračuje,“ řekl k pátrání australský premiér Tony Abbott.

Možné trosky letu MH370 uviděla jako první posádka novozélandského pátracího letounu Orion. Dva spatřené předměty mají modrošedou barvu a jsou ve tvaru čtverce, což potvrdily i další tři letouny.

Kateřina Procházková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme