Čtvrtfinále je málo, smutnil kapitán hradeckých hokejistů Šimánek

Hokejisté Hradce Králové mají po sezóně, ve které se dlouho drželi v tabulce na druhém místě. Nakonec se východočeský tým musí spokojit až se šestou příčkou, což na jednu stranu není špatný výsledek, na druhou stranu hráči mysleli výš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán hradeckých hokejistů Jiří Šimánek

Kapitán hradeckých hokejistů Jiří Šimánek | Zdroj: ČTK

Hradecký kotel si po utkání, ve kterém Mountfield prohrál se Zlínem 1:2, mohutně zapískal jen jednou, a to v momentě, kdy do kabin přímo pod ním mizel rozhodčí Husička, kterému se páteční zápas příliš nepovedl.

Pak už fandové prozpěvovali písničku, proslavenou filmovým hitem Tři veteráni, vyvolávali jména svých oblíbenců a děkovali jim za sezónu. Zatímco na tribunách z porážky tragédii nikdo nedělal, hráči byli dost nešťastní. A upřímné odpovědi obránce Vydareného je dokonce potřeba částečně vypípat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejistům Hradce Králové skončila sezona ve čtvrtfinále play-off, když nestačili na Zlín

„Je škoda, že jsme se dostali do této pozice. Třetí zápas jsme měli dobře rozehraný, ale bohužel jsme ho prohráli. Nedá se nic dělat, snažili jsme se, ale nic nám tam nechtělo spadnout. Nějaký čas bude člověk n….., ale pak se na to budeme dívat jinak. Je potřeba se na to vyspat.“

Jak podotkl hradecký kapitán Jiří Šimánek, šesté místo je sice fajn, ale pro klub, který byl dlouhou dobu druhý a který si některé týmy pro play-off za soupeře vyloženě nepřály, to mohlo být i lepší.

„Když si k tomu sedneme déle, tak to budeme asi hodnotit kladně. Pro mě je ale úspěchem nějaký výsledek. A čtvrtfinále je prostě málo.“

Hokejisté Zlína a Brna doplnili čtveřici extraligových semifinalistů

Číst článek

Mountfield, jedněmi po neobvyklém letním přesunu z Českých Budějovic nenáviděný, dalšími respektovaný a hradeckými fanoušky postupně čím dál víc milovaný klub má tedy po sezóně.

První kapitola novodobé hradecké hokejové historie je uzavřená, ta další by měla proběhnout už na zrekonstruovaném stadiónu a s částečně obměněným kádrem.

A až čas ukáže, jestli letošní sezóna byla taková především díky euforii z extraligy, která se do Hradce vrátila po dvaceti letech, nebo jestli se opravdu na východě Čech začala rodit nová extraligová stálice, která bude pravidelně útočit na přední příčky.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme