Obětavost přinesla výsledek, chválil trenér olomouckých hokejistů Jiří Dopita

Hokejisté Mladé Boleslavi nedokázali ve druhém kole baráže o postup do extraligy navázat na výborný výkon z vítězného utkání s Kladnem a prohráli s Olomoucí. Ta naopak odčinila porážku z chomutovského ledu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Mladé Boleslavi Michal Valent v utkání s Olomoucí třikrát inkasoval

Brankář Mladé Boleslavi Michal Valent v utkání s Olomoucí třikrát inkasoval | Zdroj: ČTK

Mladoboleslavští startují v baráži o extraligu posedmé v řadě. Úvod zvládli na výbornou. Výhra 6:1 nad Kladnem ale mužstvo mohla až příliš ukolébat. Nemyslí si to ovšem autor jedné ze středočeských branek Lukáš Pabiška.

„Připravujeme se na každého soupeře zvlášť. Před zápasem s Olomoucí jsme měli video i všechno ostatní. V sezoně jsme spolu hráli čtyřikrát, takže se známe.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladá Boleslav po vysokém vítězství nad Kladnem prohrála ve druhém barážovém utkání s Olomoucí

Právě dokonalá znalost soupeře Hanákům nahrála. Vsadili na precizní obranu podpořenou obětavostí a sázkou na rychlé brejky. Neinkasovali ani v jedné z celkového počtu devíti přesilovek domácích.

„Obětavost patří k play-off a k týmovému výkonu. V baráži to platí o to víc a kluci podali doopravdy kolektivní výkon, pomáhali si, hráli obětavě a přineslo to výsledek,“ chválil olomoucký výkon jeden z trenérů, olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa, Jiří Dopita. Hosté na úvod propadli v Chomutově. Teď si spravili chuť.

Kladenští hokejisté jsou v baráži bez bodu, prohrála i Mladá Boleslav

Číst článek

„V Chomutově jsme vybouchli, i když na výsledku to ani vidět nebylo. Ale hráli jsme tam strašně. Chtěli jsme to odčinit, v šatně padla tvrdší slova a bylo to vidět. Když jsem nebyl v bráně, tak tam byli spoluhráči. Všichni padali do střel, přiklonilo se k nám štěstí a zaslouženě jsme vyhráli,“ neopomněl zdůraznit gólman Tomáš Halasz. Hostující tým výrazně podržel.

„Na konci už jsem dostával křeče, ale je to baráž a hraje se o hodně. Dlouho jsem nechytal, ale zaplať pánbůh, že to takhle dopadlo a jsou to super tři body.“

Po dvou barážových kolech už jen Chomutov zůstává bez bodové ztráty. V pátečním večeru Piráti vyhráli 4:2 v Kladně. Naopak Rytíři na první zisk čekají a uzavírají tabulku.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme