Na Davis Cup do Japonska odletěli jen 3 Češi, Hájek je zraněný

Ke čtvrtfinálovému zápasu Davisova poháru v Japonsku nastoupí český tým pouze ve třech. Zranění vyřadilo Jana Hájka a kapitán Jaroslav Navrátil se rozhodl ho nenahrazovat. Zdravotní problémy trápí i nejlepšího Japonce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prostějovský Jan Hájek během finále tenisové extraligy

Prostějovský Jan Hájek během finále tenisové extraligy | Zdroj: ČTK

„S ohledem na složitost dopravy do Tokia a program ostatních hráčů, o kterých by se dalo uvažovat, jsem se rozhodl nepovolávat dalšího hráče. Máme sestavu, která je schopná v Japonsku vyhrát,“ vysvětlil ČTK svůj krok kapitán týmu Jaroslav Navrátil.

Třicetiletého Jan Hájka nepustí do Japonska zraněné koleno. Chybět bude také nejlépe postavený Čech v tenisovém žebříčku Tomáš Berdych, který svou absenci ve čtvrtfinále oznámil předem.

Nekompletní český tým už je v Japonsku. Lukáš Rosol letěl z Prahy, Jiří Veselý z Rakouska a Radek Štěpánek z USA.

Nišikoriho zlobí tříslo

Zdravotní problémy má také nejlepší Japonec. Kei Nišikori kvůli problémům s tříslem v pátek ani nenastoupil k semifinálovému zápasu turnaje v Miami a jeho účast v daviscupovém čtvrtfinále je nejistá.

Japonsko další hráče v první stovce světového žebříčku nemá. Druhý nominovaný Go Soeda je 133., Tacuma Ito 149. a Jasutaka Učijama je až hluboko ve třetí stovce pořadí tenistů.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme