Výsledek Březinové je dílčí úspěch, říká k MS krasobruslařů Radka Kovaříková

Poprvé po 16 letech měla díky Elišce Březinové Česká republika zastoupení ve finále soutěže žen na krasobruslařském mistrovství světa. Pro mistryni světa z roku 1995 Radku Kovaříkovou jsou ale výsledky českých krasobruslařů zklamáním.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Březinová při volné jízdě na mistrovství světa v Japonsku

Eliška Březinová při volné jízdě na mistrovství světa v Japonsku | Zdroj: Reuters

„Je to dílčí úspěch ženské kategorie. Dlouhá léta byla méně obsazovaná a neměla výsledky. Pozitivní je i posun Elišky až na osmnáctou příčku,“ těší Radku Kovaříkovou, mistryni světa ze soutěže sportovních dvojic v roce 1995.

Už v lednu byla Březinová na mistrovství Evropy patnáctá a výkonnostně roste. „Je to její dobrá sezona. Dobře natrénovala a v Japonsku bojovala i za svého bratra, který odstoupil. Té síly tam dala dvojnásob, proto slaví úspěch,“ odhaduje Kovaříková.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Michalem Jurmanem hodnotila vystoupení Čechů na krasobruslařském MS Radka Kovaříková

Prospět Březinové může i konkurence s Jelizavetou Ukolovovu. „Je lepší, že je s kým soupeřit na domácí půdě. Krasobruslařky mají pocit, že musí víc zabojovat i doma a nejen na zahraničních akcích. Čím větší konkurence, tím lepší výsledky,“ uvědomuje si bývalá krasobruslařka.

Výsledky českých krasobruslařů jsou ale pro Kovaříkovou zklamáním. „Je to bídné. Byla jsem zvyklá, že jsme obsazovali místa v první desítce a medailové pozice. Z mého pohledu je to slabé. Mužská kategorie je velké zklamání,“ mrzí mistryni světa Radku Kovaříkovou.

Japonka Mao Asadaová potřetí vyhrála krasobruslařské MS. Březinová je 18.

Číst článek

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme