Volejbalistka Aneta Havlíčková vyhrála s Fenerbahce Istanbul Pohár CEV

Kapitánka volejbalové reprezentace Aneta Havlíčková vybojovala podruhé v kariéře klubový Pohár CEV. Evropskou trofej získala se spoluhráčkami z Fenerbahce Istanbul v domácí hale po vítězství ve finálové odvetě nad Uraločkou Jekatěrinburg 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aneta Havlíčková (v modrožlutém dresu) pomohla vyřadit na cestě za vítězstvím v Poháru CEV i Prostějov

Aneta Havlíčková (v modrožlutém dresu) pomohla vyřadit na cestě za vítězstvím v Poháru CEV i Prostějov | Zdroj: ČTK

Finále začal turecký klub suverénně a vyhrál první set 25:11, ve druhém však musel odvracet dva setboly ruských soupeřek.

„V závěru jsme nebyly nervózní, ale trochu nám polevila koncentrace. Jsme rády, že jsme to zvládly. Nebylo to nic jednoduchého, ačkoli to tak podle výsledku může vypadat,“ řekla Havlíčková spolupracovníkovi ČTK.

Přes komplikace dovedly hráčky Fenerbhce finálovou odvetu k výhře ve třech setech. „Je to náš první pohár a ještě před sebou máme další dva kroky, Turecký pohár a ligu," připomněla volejbalistka.

Pohár CEV vyhrála už podruhé

Šestadvacetiletá Češka byla nejvytíženější aktérkou finále a opět patřila k nejvíce bodujícím hráčkám. Z 23 pokusů a do statistik si zapsala 12 bodů, to znamená úspěšnost 48 procent.

Poprvé vyhrála Aneta Havlíčková Pohár CEV před dvěma lety v dresu italského celku Busto Arsizio. Na letošní cestě za trofejí Fenerbahce vyřadilo ve čtvrtfinále i český tým z Prostějova.

V Istanbulu česká reprezentantka působí prvním rokem, po angažmá v pražském Olympu hrála v Nizozemsku, Itálii a naposledy v Baku.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme