Na několika nádražích v Karlovarském kraji si lidé mohou půjčit jízdní kola

Na sedmi železničních stanicích v Karlovarském kraji opět půjčují České dráhy jízdní kola. Letos tyto půjčovny fungují už čtvrtým rokem. Nabízí klasické bicykly i elektrokola.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

půjčovna kol

půjčovna kol | Foto: Jan Rosenauer

„O půjčovnu kol tady v Karlových Varech na dolním nádraží, v Mariánských Lázních i v Chebu máme veliký zájem. Lidé si půjčují spíš trekingová a horská kola než elektrokola,“ říká zaměstnankyně infocentra Českých drah v Karlových Varech Alena Sládková.

Zákazníkům k výletu doporučuje například Svatošské skály, odkud mohou jet i do Lokte. Oblíbené jsou okolní cyklostezky, meandr. Lidé v infocentru zdarma dostanou kromě rady také mapu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na služby půjčovny kol se v Karlových Varech vyptávala reportérka Andrea Strohmaierová

„Elektrokolo jsem ještě nevyužila, ale mám to v plánu. Jinak si beru horské kolo, půjčuju si ho vždycky jenom na jeden den,“ prozrazuje slečna Martina, která se chystá na vyjížďku právě do Svatošských skal.

Půjčovny budou pro zájemce otevřeny až do 2. listopadu ve stanicích Karlovy Vary dolní nádraží, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Loket, Sokolov a Aš. Po domluvě lze kola vypůjčit nebo vrátit také ve stanicích Karlovy Vary a Nejdek.

K dispozici je 40 trekingových nebo horských kol v pánské, dámské i dětské verzi. Kromě toho půjčovny nabízejí také 6 elektrokol.

Zákazníci mají dále možnost vypůjčit si přilby, letáčky s uvedenými tipy na výlety a mapky cyklotras. Přeprava kol z půjčoven Českých drah v Karlovarském kraji je zdarma. Výhodou také je, že cestující mohou vrátit kolo jinde, než si ho půjčili.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme