Ruská vláda se sešla na čerstvě připojeném Krymu. Svolal ji tam premiér Medveděv

Na Krymu zasedá ruská vláda. Část ministrů tam povolal premiér Dmitrij Medveděv, který sám přiletěl v dopoledních hodinách. Podle něj mají zákonodárci posoudit rozvoj Krymu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Dmitrij Medveděv svolal na Krym zasedání ruské vlády (ilustrační foto)

Premiér Dmitrij Medveděv svolal na Krym zasedání ruské vlády (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Jsem v Simferopolu, oznámil na Twitteru ruský premiér Dmitrij Medveděv poté, co přistál ve správním středisku poloostrova.

Jedná tam s celkem osmi vicepremiéry a většinou ministrů. Probírat budou například zvýšení důchodů a mezd státních zaměstnanců, což Kreml sliboval ještě před referendem o připojení Krymu k Ruské federaci.

Ekonomická situace na poloostrově se zatím příliš nezměnila, v obchodech se platí v rublech. Stále častější jsou ale výpadky elektřiny z pevninské Ukrajiny a v bankomatech dochází peníze. Moskva plánuje, že na Krymu vytvoří zvláštní ekonomickou zónu.

Premiér Medveděv je zatím nejvyšším představitelem Ruska, který na Krym přijel poté, co Moskva poloostrov před dvěma týdny připojila. Referendum, které anexi umožnilo, Západ, Ukrajina ani OSN neuznávají.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme