Lufthansa ruší od středy do pátku 3800 letů. Stávka se dotkne 400 tisíc cestujících

Letecká společnost Lufthansa zruší kvůli stávce pilotů na 3800 letů. Její piloti budou od středy do pátku bojovat za vyšší platy. Stávka se tak dotkne více než 400 tisíc pasažérů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stávka zaměstnanců letecké společnosti Lufthansa v lednu 2009

Stávka zaměstnanců letecké společnosti Lufthansa v lednu 2009 | Zdroj: ČTK

Lidé, jejichž lety budou zrušené, mají možnost je ještě přesunout na jiný termín. Seznam zrušených linek najdou na internetových stránkách společnosti.

Vedle Lufthansy zůstanou na letištní ploše také letadla dceřiné společnosti Germanwings a Lufthansa Cargo.

Odbory zastupující piloty mimo jiné požadují, aby Lufthansa neposouvala hranici pro předčasný odchod do důchodu z 55 na 60 let.

Letecká společnost Lufthansa je německý národní dopravce. Má 312 letadel (včetně dceřiných společností 608). Létá do 202 destinací. V roce 2011 přepravila přes 100 milionů cestujících.

Chtějí také zvýšení platů o deset procent během nadcházejících dvou let.

Vedení Lufthansy se do poslední chvíle snažilo stávku odvrátit. V krátké době je to už druhý protest, který německého dopravce zasáhne.

Minulý čtvrtek přerušili na 11 hodin práci zaměstnanci pozemního personálu. Zrušení 600 letů přišlo leteckou společnost na miliony eur.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme