Čeští tenisté jsou v Tokiu kompletní, zvykají si na kurt a časový posun

V plném složení trénují tenisté v Tokiu před čtvrtfinále Davisova poháru. Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý v Japonsku vstřebávají časový posun a zvykají si na povrch v Ariake Coliseu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek opět začíná daviscupový víkend

Radek Štěpánek opět začíná daviscupový víkend | Zdroj: ČTK

„Rozkoukáváme se a osaháváme si kurt. Je moc příjemný. Odskoky jsou střední, rychlost taky. Pro mě to je ideální,“ řekl Rosol, který je jako světová čtyřicítka při neúčasti Tomáše Berdycha jedničkou týmu kapitána Jaroslava Navrátila.

Rosol trénoval jako první v neděli, v pondělí se k němu přidali Štěpánek i dvacetiletý Veselý. „Byl jsem tady častokrát na turnaji. Zázemí i halu znám, kurt namalovali nově, je trošku pomalejší, ale mohl by nám vyhovovat,“ řekl Štěpánek.

Na turnaji ATP v Tokiu už hrál Štěpánek sedmkrát, ale jedna věc ho při tréninku překvapila. Míčky jsou v krabicích jen po dvou, zatímco normálně bývají po třech až čtyřech. "Jsou nejmenší, co jsem kdy viděl. Asi budou muset o tomhle prodlouženém víkendu otevřít hodně krabic, ale snad to bude úspěšný," řekl tenista.

Na Davis Cup do Japonska odletěli jen 3 Češi, Hájek je zraněný

Číst článek

Úřadující dvojnásobní vítězové ‚salátové mísy‘ si zvykají na časový posun. Rosol strávil po turnaji v Miami čtyři dny doma v Česku a odtud se přesunul do Japonska. „Zvládám to dobře, protože takhle cestujeme skoro pořád. Spali jsme všichni jakžtakž,“ uvedl Rosol cestou na trénink na facebooku daviscupového týmu.

Štěpánek přiletěl rovnou z Ameriky. „S časovým posunem se popereme, máme na to čtyři dny a jdeme do nich," řekl autor vítězných bodů v předloňském finále soutěže proti Španělsku i loni v Srbsku. Na sociálních sítích si dělal legraci. Zveřejnil fotku, jak zívá a realizační tým ‚pospává‘, s popiskem: "Jet leg se nás vůbec netýká.“

Českému týmu chybí v Tokiu pátý hráč světa Berdych, nejistá je ale účast i japonské jedničky. Kei Nišikori se po semifinále v Miami posunul na osmnácté místo žebříčku, ale na Floridě si zranil třísla a o jeho startu proti Česku se teprve rozhodne.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme