Tenisté si před zápasem v Japonsku pochutnávají na místní kuchyni

K pohodě českých tenistů před čtvrtfinálovým zápasem Davisova poháru v Japonsku přispívá i tamní kuchyně. Radek Štěpánek i kapitán Jaroslav Navrátil jsou milovníky sushi, které si nenechali ujít.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil a Radek Štěpánek

Nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil a Radek Štěpánek | Zdroj: ČTK

„Sushi jsem si zamiloval, když jsem byl s Tomášem Berdychem na turnaji. Doporučil mi ho Jirka Novák a od té doby mi velice chutná,“ říká nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Celou japonskou kuchyni Navrátil pochvaluje nejenom pro chuť. Zdraví člověka, který je navyklý na česká jídla, prý výrazná změna jídelníčku okamžitě prospěje.

„Cítím se líp. Naše strava je sice výborná, ale jednostranná. Člověk se nedostane každý den k čerstvým rybám. Tady jsme na ostrově a ten přísun je velký. V porovnání s Evropou je japonská kuchyně fantastická,“ chválí kapitán daviscupového týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O jídelníček českých tenistů v Japonsku se zajímal reportér Českého rozhlasu Jaroslav Plašil

Výhody vidí i nejzkušenější z českých reprezentantů Radek Štěpánek. „Ryba je lehká do žaludku a člověk ji rychle tráví. Nezůstává mu v těle tak dlouho, jako když si dá guláš se šesti. Není to žádná dietní chyba,“ usmívá se tenista.

Ale pouze zdejší kuchyni čeští tenisté v Japonsku nejedí. „Včera jsme byli v italské restauraci, kam chodím při turnaji a znám personál. Byla to příjemná a výborná změna,“ těší Radka Štěpánka.

Nejlepší japonský tenista Kei Nišikori do zápasu proti Čechům nenastoupí

Číst článek

Znalost prostředí a absolutní důvěra v personál oblíbené restaurace je v životě sportovce důležitá. Existuje celá řada příkladů, kdy dobrý výsledek překazilo špatné jídlo. V Japonsku je ale velká pravděpodobnost, že se nic takového nestane.

„Není to žádná Afrika, že bychom si museli dávat pozor, co pijeme a jíme. Před zápasem už to budou jen těstoviny nebo rýže, to nebude problém tu sehnat. K snídani pak bude stačit müsli s jogurtem a hodně ovoce,“ popisuje předzápasový jídelníček další z českých tenistů Lukáš Rosol.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme