Trenér Růžička pozval na první sraz hokejové reprezentace 11 nováčků

Mistrovství světa v hokeji začíná sice až 9. května, národní tým se ale už ve středu sešel v pražském Edenu. Čekají ho tréninky před přípravnými zápasy proti Dánsku. Kouč reprezentace Vladimír Růžička pozval hned jedenáct nováčků. A některé z nich na prvním srazu ani nepoznal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní trenér Vladimír Růžička (vlevo) a jeho asistent Jaroslav Špaček sledují trénink na prvním reprezentačním srazu

Hlavní trenér Vladimír Růžička (vlevo) a jeho asistent Jaroslav Špaček sledují trénink na prvním reprezentačním srazu | Zdroj: ČTK

„Říkal jsem, že si budu muset vzít fotky a dívat se na ně, plno kluků vůbec neznám. V helmách se špatně poznávají,“ přiznává Vladimír Růžička, který má nyní dost času, aby nové hráče před přípravnými zápasy proti Dánsku poznal.

„Tři dny máma vyhrazené na to, aby byli hráči na ledě. Od pondělí se pak začneme na zápasy proti Dánsku připravovat,“ dodává Růžička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na prvním svazu hokejové reprezentace natáčel František Kuna

Do světového šampionátu je ještě času dost a tým se na závěrečný turnaj ještě hodně změní. V jedné věci už má ale reprezentační kouč jasno.

„Jako trenéři jsme si jasně řekli, že musíme mít určeného brankáře číslo jedna, dva a tři. Jak to bude dál, se ještě uvidí, ale chci, aby byl brankář v klidu. Aby věděl, že na mistrovství pojede jako jednička. Druhý musí vědět, že bude dvojka a třetí, že pojede jako trojka,“ prozrazuje Růžička.

A právě na post brankářské jedničky bude aspirovat Jakub Kovář. V Kontinentální hokejové lize vypadl s Jekatěrinburgem v první kole play off a tentokrát zvolil jinou přípravu na světový šampionát.

„Minulé roky jsem dohrál a jel jsem hned na sraz. Sezona tak byla strašně dlouhá, teď pro mě začíná vlastně nová. Už jsem skoro tři týdny nestál na ledě, takže se na to opravdu těším,“ říká Kovář, který také neznal na první srazu všechny spoluhráč. Že je tým prakticky nový, mu ale rozhodně nevadí.

„V posledních letech jezdil na velké akce tým dost podobný, už jsme věděli, co se bude dít a kdo bude sedět v jakém rohu. Takhle potkám nové kluky, bude to zase něco nového,“ uzavírá jeden z kandidátů na brankářskou jedničku Kovář.

Reprezentace bude v Edenu trénovat do pátku a pak znovu od pondělí. Proti Dánům nastoupí výběr kouče Růžičky v rámci Euro Hockey Challenge příští čtvrtek a pátek v Děčíně.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme