S Lufthansou už příště neletíme, zlobí se pasažéři na stávkující piloty

Stávka Lufthansy i Germanwings bude stát až 80 milionů eur, v přepočtu přes dvě miliardy korun. Navíc poškodí pověst aerolinek. V souvislosti se stávkou pilotů německých společností to prohlašuje vedení firmy. Potvrzuje to i rozhořčení statisíců pasažérů, kteří nemohou odletět. Kriticky na stávku reaguje i německá veřejnost. Podle průzkumů považuje 74 procent Němců stávku pilotů za přehnanou a neoprávněnou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Frankfurt nad Mohanem během třídenní stávky pilotů Lufthansy

Letiště Frankfurt nad Mohanem během třídenní stávky pilotů Lufthansy | Foto: Robert Mikoláš

Hlas z reproduktoru na frankfurtském letišti neustále informuje o stávce, kvůli které je zrušena většina z celkem 4200 letů. Přepážky Lufthansy jsou proto neustále v obležení pasažérů, kteří se potřebují dostat domů, za příbuznými nebo do práce.

Francouzština, španělština i čínština zní všude kolem. Aerolinky povolaly maximální počet svých zaměstnanců ovládajících různé světové jazyky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na frankfurtském letišti natáčel reportér Českého rozhlasu Robert Mikoláš

„Původně jsme měli odletět v jedenáct do Paříže a pak do jihočínského Kuang-džou, nyní je pět a my musíme se Švýcary přes Curych a Nice. Vše nám pomohl zařídit agent z cestovní kanceláře,“ říká třicetiletý Vincent Zheng z Macaa. Domů tak přiletí s jednodenním zpožděním.

„Rodině jsem nevolal, nechci, aby se o mne báli. Zatelefonuji jim z Paříže, kde bychom měli navazující spoj už bez problémů stihnout - letí totiž až zítra večer,“ vysvětluje s trochou ironie v hlase.

Stávka pilotů poškozuje celé Německo, tvrdí ministr dopravy

Číst článek

Ve Frankfurtu, kde se zúčastnil veletrhu, se mu přesto líbilo a rád by se prý do Německa i dalších evropských zemí vrátil na dovolenou. Jasno má však v tom, čí služby příště využije, respektive jakého dopravce si vybere.

„S Lufthansou už příště nepoletíme,“ je rozhodnutý Vincent Zheng.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme