V Karlovarském kraji přibývá zemědělců, reagují na poptávku zákazníků

Českým farmářům a potravinám se daří. Produkty regionálních zemědělců podle posledního průzkumu vyhledává stále více lidí. V Karlovarském kraji přibývá i výrobců.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vybírat se dalo i ze široké nabídky lahodných sýrů | Foto: Eva Dvořáková

Podle Zdeňka Perlingera ze svazu ekologických zemědělců je rostoucí výroba reakcí právě na poptávku zákazníků. Ti nelitují za kvalitní výrobky zaplatit víc než v supermarketu.

„Za prvé jsou to skandály. Lidé samozřejmě vždy reagují na to horší, na nějaký průšvih. A za druhé u jídla velmi funguje, že když něco okusíte a chutná vám to, tak si pro to dojedete,“ tvrdí Perlinger.

„Viz třeba drůbež, chléb nebo sýry. To jsou věci, u kterých, když vám zavážu oči, poznáte, co je koupené v supermarketu a co od farmáře,“ dodává.

V dubnu startuje sezona farmářských trhů. V Karlových Varech jsou například v pátek 18. dubna, v Chebu o velikonoční sobotě 19. dubna.

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme