V Karlovarském kraji přibývá zemědělců, reagují na poptávku zákazníků
Českým farmářům a potravinám se daří. Produkty regionálních zemědělců podle posledního průzkumu vyhledává stále více lidí. V Karlovarském kraji přibývá i výrobců.
Podle Zdeňka Perlingera ze svazu ekologických zemědělců je rostoucí výroba reakcí právě na poptávku zákazníků. Ti nelitují za kvalitní výrobky zaplatit víc než v supermarketu.
„Za prvé jsou to skandály. Lidé samozřejmě vždy reagují na to horší, na nějaký průšvih. A za druhé u jídla velmi funguje, že když něco okusíte a chutná vám to, tak si pro to dojedete,“ tvrdí Perlinger.
„Viz třeba drůbež, chléb nebo sýry. To jsou věci, u kterých, když vám zavážu oči, poznáte, co je koupené v supermarketu a co od farmáře,“ dodává.
V dubnu startuje sezona farmářských trhů. V Karlových Varech jsou například v pátek 18. dubna, v Chebu o velikonoční sobotě 19. dubna.