Lyon prohrál v úvodním duelu čtvrtfinále Evropské ligy s Juventusem 0:1

Fotbalisté Lyonu prohráli v úvodním utkání čtvrtfinále Evropské ligy s Juventusem Turín 0:1. Lepší pozici do odvety si vybojovala Basilej, která zdolala Valencii 3:0, Porto porazilo Sevillu 1:0 a Alkmaar doma prohrál s Benficou 0:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tvrdý ch soubojů bylo v utkání Lyonu s Juventusem hodně

Tvrdý ch soubojů bylo v utkání Lyonu s Juventusem hodně | Zdroj: Reuters

Šancí přibývalo na stadionu Lyonu pomalu, v prvním poločase se přesto objevil hostující Tévez dvakrát sám před gólmanem. Až se závěrem duelu se začaly šance velmi rychle množit. Nikoliv lepší, ale spíše šťastnější byl Juventus.

V 85. minutě se míč odrazil přesně na nohu obránce Bonucciho, který zblízka vystřelil pod břevno vítězství Juventusu. Momentálně nejlepší tým italské ligy si tak veze velmi nadějný výsledek z hřiště soupeře, podobně jako Benfica Lisabon z nizozemského Alkmaaru.

Podobný náskok má také Porto, které ale přišlo o Fernanda, protože dostal v závěru zápasu dvě žluté karty. Naopak blízko oslavám mají v Basileji. Ta po dvou gólech Delgada a jedné Stockera vyhrála 3:0 a o postup by v odvetě neměla přijít.

Alkmaar - Benfica Lisabon 0:1 (0:0)
Branka: 48. Salvio. Rozhodčí: Moen (Nor.).

Olympique Lyon - Juventus Turín 0:1 (0:0)
Branka: 85. Bonucci. Rozhodčí: Collum (Skot.).

Basilej - Valencie 3:0 (2:0)
Branky: 34. a 38. Delgado, 90.+1 Stocker. Rozhodčí: Atkinson (Angl.).

Porto - FC Sevilla 1:0 (1:0)
Branka: 31. Mangala. Rozhodčí: Stark (Něm.). ČK: 87. Fernando (Porto).

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme