Češi kráčí za postupem do semifinále Davis Cupu, v Japonsku vedou 2:0

Čeští tenisté vedou ve čtvrtfinále Davisova poháru po prvním dnu nad Japonskem 2:0. V prvním utkání porazil Štěpánek Ita 3:1, ve druhém zápase vyhrál pětisetovou bitvu Rosol nad Danielem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Radek Štěpánek se raduje po vítězství nad Japoncem Item

Český tenista Radek Štěpánek se raduje po vítězství nad Japoncem Item | Zdroj: ČTK

Rosol vstoupil do utkání úspěšně, když hned v prvním gamu sebral soupeři servis. Ve čtvrté hře sice o svoje podání přišel, ale hned v další hře si brejk vzal zpět.

V dalším průběhu už nedovolil soupeři ani jeden brejkbol a dotáhl první set do vítězného konce. Ve druhém setu se pokračovalo podle stejných not.

Česká jednička ztratila pouze jedno podání. Ze tří vypracovaných brejkbolů dokázal Rosol proměnit dva a s přehledem vyhrál druhý set 6:4.

Ve třetím setu se Rosolovi přestalo dařit při podání soupeře. Daniel neztratil ani jeden servis. Naopak v osmé hře prorazil podání Rosolovi, odskočil na 5:3 a vzápětí brejk při svém podání potvrdil.

Snížil tak stav utkání na 1:2 na sety, když třetí sadu vyhrál v poměru 6:3.

Ani čtvrtý set nepřinesl výrazné zlepšení Rosolovy hry. Český tenista přišel dvakrát o servis a prohrával už 1:4. I když dokázal nakonec závěr čtvrtého setu zdramatizovat, otočit jeho vývoj ve svůj prospěch nedokázal.

Zázračný ‚volej‘ mi zachránil zápas, liboval si český tenista Štěpánek

Číst článek

Daniel si v posledním gamu vypracoval čtyři setboly, naproti tomu Rosolovi povolil pouze jeden brejkbol. Čtvrtou sadu tak vyhrál japonský hráč 6:4.

Drama se naštěstí v pátém setu nekonalo. Rosol si ve druhé hře vybojoval brejkbol, který dokázal využít. Sám ani jednou při podání nezaváhal a v posledním gamu podruhé sebral servis Danielovi. Vyhrál tak pátý set 6:2 a celý zápas 3:2 na sety.

„Lukáš vedl 2:0 na sety, ale přestal trochu servírovat a zbytečně tak další dva sety prohrál. V páté sadě ale Daniela brejknul a byl lepším hráčem, což je v tenise podstatné,“ řekl k zápasu daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil.

Štěpánek zajistil vedení

Radek Štěpánek potvrdil v první dvouhře roli favorita. První dva sety došly až do tie-breaku. V úvodní sadě se ve zkrácené hře radoval japonský tenista, druhý tie-break zvládl lépe Štěpánek.

Vstup do třetího setu byl z pohledu Štěpánka raketový. Brzy vedl 3:0. Ita v tu doba trápily i zdravotní problémy a nechal si na kurt zavolat lékaře. Po ošetření v utkání pokračoval, ale set ztratil jasně 1:6.

Čtvrtá sada už byla opět dramatická až do konce. Do stavu 5:5 si oba tenisté drželi podání. V jedenácté hře se Štěpánkovi podařil brejk, který vzápětí potvrdil, když proměnil druhý mečbol a získal pro Českou republiku první bod.

„Čtyřhru jsme s kluky řešili krátce v šatně. Radek se cítí dobře, takže slibně rozehrané dvouhry budeme chtít dokončit ve složení Rosol-Štěpánek,“ poodhalil sestavu na sobotní debl Jaroslav Navrátil.

Čtvrtfinále Davisova poháru Japonsko – ČR 0:2

1. dvouhra: Ito – Štěpánek 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 1:6, 5:7.
2. dvouhra: Daniel - Rosol 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 2:6.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme