Za zbytečná vyloučení budou tvrdé postihy, říká trenér zlínských hokejistů Vlach

Hokejisté Sparty Praha porazili ve druhém semifinále Kometu Brno 3:0 a srovnali sérii na 1:1. Druhý souboj o postup do finále mezi Třincem a Zlínem se vyvíjí zatím jasněji. Oceláři vyhráli i svůj druhý domácí duel v sérii a po výhře 5:2, vedou už 2:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínský útočník Petr Čajánek cloní před brankářem Třince Šimonem Hrubcem

Zlínský útočník Petr Čajánek cloní před brankářem Třince Šimonem Hrubcem | Zdroj: ČTK

Třinec ještě nikdy ve vyřazovacích bojích Zlín neporazil. Všech pět vzájemných setkání v play-off ovládli Ševci. Teď ovšem začíná loňskému finalistovi téct do bot a trenér Rostislav Vlach ví proč.

„V obou zápasech jsme doplatili na vyloučení. Není možné, aby se to stále opakovalo, a budou za to tvrdé postihy.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Zlínští hokejisté prohrávají s Třincem v semifinále extraligy 0:2 na zápasy a jejich největším problémem je disciplína

Zatímco v prvním duelu dal Třinec v přesilovkách prakticky všechny góly, tak ve druhém utkání se Oceláři prosadili v početní výhodě jen jednou. Ovšem i to Třinci stačilo.

„Udělal jsem hloupý faul jako lajdák, šli jsme do tří a dostali gól. Play-off je o disciplíně a v tomhle jsou třinečtí zatím lepší. Faul, který jsem udělal, rozhodl celé utkání,“ sype si popel na hlavu zlínský útočník Bedřich Kohler a podobně se může cítit i obránce Petr Zámorský.

Ten sice žádný gól nezavinil, ovšem v úvodním duelu série si vyšlápl na třineckého Martina Růžičku takovým způsobem, že za to vyfasoval stop na tři zápasy.

„Petr nám zbytečným zákrokem udělal komplikace v nominaci na zápas. Je to přitom zkušený hráč, hraje třetí nebo čtvrtou sezonu extraligu a měl by pomáhat jiným způsobem,“ uzavírá Rostislav Vlach, který ví, že pokud budou jeho hráči v podobných prohřešcích pokračovat, velmi brzy se dočkají dovolené.

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme