Dvě nové haly v průmyslové zóně u dálnice D5 by měly být hotové do podzimu

Průmyslová zóna u dálnice D5, nedaleko Ostrova u Stříbra na Tachovsku se rozšiřuje. Ještě do podzimu se její plocha téměř zdvojnásobí. Ve dvou nových výrobních halách najde práci až 1500 lidí. Tachovsko má dlouhodobě nejvyšší nezaměstnanost z okresů Plzeňského kraje. Jen ve Stříbře a okolí hledá práci zhruba tisícovka lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průmyslová zona u Kostelce poblíž dálnice D5

Průmyslová zona u Kostelce poblíž dálnice D5 | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

V průmyslové zóně pracuje v současné době zhruba 700 lidí v šesti firmách. Nové investory se sem podařilo přilákat až po několika letech útlumu.

„V letech 2004 a 2005 jsme vystavěli s investorem v Ostrově první halu,“ vysvětluje starosta správně nadřazené obce Kostelec, František Trhlík z KSČM.

S dalšími investory byl Kostelec už dohodnutý, ale přišla hospodářská krize.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nové investici v průmyslové zóně natáčela reportérka Monika Zettlová

Na nové ploše průmyslové zóny teď nově vyrostou dvě haly, do jedné se rozšíří výroba německé firmy, druhou obsadí americký výrobce kancelářského nábytku.

Německá firma na výrobu autodílů plánuje podle starosty Trhlíka přijmout až 580 lidí a americký výrobce až 900 pracovníků.

„Uplatní se především naši lidé, kteří ještě mají problém najít práci. Nevnímáme ale jen naše správní území, ale i stříbrný a plzeňský region,“ dodává Trhlík.

Haly budou hotové do podzimu letošního roku. Práci by tu mohli získat jak kvalifikovaní, tak i nekvalifikovaní pracovníci.

Současné rozšiřování průmyslové zóny by ale nemělo být konečné. Už teď se plánuje, že bude zóna pokračovat ve směru na Kladruby až pod podjezd dálnice D5.


Zvětšit mapu

Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme