Rekonstrukce pardubické Sokolovny je kvůli špatnému stavu budovy přerušená

Rekonstrukce pardubické Sokolovny Na Olšinkách se zastavila. Stavební firma totiž zjistila, že budova je ve výrazně horším stavu, než zjistily průzkumné práce. Proto nelze dodržet termín dokončení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce pardubické Sokolovny je kvůli špatnému stavu budovy přerušená

Rekonstrukce pardubické Sokolovny je kvůli špatnému stavu budovy přerušená | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

„Tento horší strav budovy se ukázal v nosnosti všech stropů a v krovu. Z toho důvodu firma Imos přerušila stavbu do doby, než se vyřeší, jak budeme v této věci dále postupovat,“ potvrdila Českému rozhlasu jednatelka tělovýchovné jednoty Sokol Pavla Avramová.

Vedení Sokola nyní o situaci jedná jak se stavebníky, tak i s radnicí a Regionální radou Severovýchod. Oprava je totiž součástí integrovaného plánu rozvoje města s evropskou dotací.

„Jsme součástí projektu IPRM a všechny tyto věci budou mít dopad na délku trvání a na finanční náročnost stavby. Proto se vyjednává i s těmito institucemi,“ dodala Avramová.

Pardubickou Sokolovnu obsadili stavbaři loni v listopadu. Velká oprava historické budovy byla nezbytná, sportoviště dávno nesplňovalo požadavky cvičenců a možná ani hygieniků, průchod šatnami byl složitý a budova byla i částečně podmáčená.

Po generální rekonstrukci má být Sokolovna přístupná i pro vozíčkáře nebo maminky s kočárky. Stavebníci navíc dají 90 let staré budově původní vzhled. Rozpočet projektu počítá s částkou téměř 88 milionů korun.

Martin Hromádka, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme