Šéf OSN Pan Ki-mun požádal Česko o vyslání vojáků do Středoafrické republiky

Generální tajemník OSN Pan Ki-mun dnes požádal premiéra Bohuslava Sobotku o vyslání českých vojáků do připravované mise OSN ve Středoafrické republice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pan Ki-mun a Bohuslav Sobotka

Pan Ki-mun a Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

„V případě Středoafrické republiky jsem hluboce zneklidněn násilnostmi, kterým čelí civilní obyvatelstvo. Dělám vše pro to, abych zmobilizoval efektivní mezinárodní odpověď,“ uvedl generální tajemník OSN Pan Ki- mun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návštěvu šéfa OSN Pan Ki-muna v Praze sleduje zpravodaj Jaromír Marek

Českého premiréra požádal, aby zvážil účast v mírových operacích ve Středoafrické republice. Bohuslav Sobotka (ČSSD) zadal ministerstvu obrany, aby věc posoudilo.

Šéf resortu Martin Stropnický z hnutí ANO přislíbil, že možnost českého zapojení bez odkladu projedná s ministerstvem zahraničí a generálním štábem armády.

Univerzita Karlova ocenila šéfa OSN Pan Ki-muna za podporu spolupráce národů

Číst článek

Střety mezi muslimy a křesťany už připravily ve Středoafrické republice o život stovky lidí a témeř milion dalších vyhnaly z domovů.

Pan Ki-mun měl ráno přednášku na Univerzitě Karlově, kde zároveň dostal zlatou medaili za podporu spolupráce a vzájemného porozumění národů.

OBRAZEM: Pražská protipovodňová opatření by měla být příkladem, míní Pan Ki-mun

Číst článek

Jaromír Marek, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme