Házenkáři vstoupili do turnaje v Polsku porážkou s Ruskem

Čeští házenkáři zahájili turnaj čtyř zemí v Polsku porážkou 19:22 s Ruskem. Sborná si už v začátku vytvořila náskok, o který se až do konce zápasu nepřišla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českého reprezentanta Jana Landu tvrdě brání Polák Przybylski

Českého reprezentanta Jana Landu tvrdě brání Polák Przybylski | Zdroj: ČTK

Na výkonu českého týmu bylo patrné, že kvůli zdravotním potížím postrádá ofenzivní tahouny kapitána Jíchu s Horákem a také křídlo Sobola. V sestavě se tak dostalo na některé úplné nováčky.

Reprezentanti se zpočátku v útoku trápili a marně hledali recept na výborně chytajícího ruského brankáře Bogdanova. Sborná na startu odskočila do dvoubrankového vedení a postupně náskok navyšovala. Už v průběhu první půle narostla česká ztráta až na pět branek a na začátku druhého dějství už favorit vedl 17:11.

Svěřenci Vladimíra Habera pak výrazně zlepšili obranu, dokázali se soupeři přiblížit až na rozdíl dvou branek, ale víc už duel nezdramatizovali.

Haber byl s výkonem poměrně spokojený. "Uhráli jsme solidní výsledek. Jen škoda, že jsme udělali řadu technických chyb, které nás připravily o lepší výsledek," řekl Haber.

"Rusové jsou silný tým, my jsme měli problémy se sestavou, zraněními hráčů. Nastoupila řada nováčků. Byla na nich znát nervozita z prvního mezistátního utkání, ale pokud budou takhle pokračovat, můžou se do reprezentace dostat natrvalo," uvedl Haber. "Věřím, že budeme v turnaji dobře pokračovat, pro sebevědomí hráčů je důležité vyhrávat," dodal.

Turnaj v Polsku je pro český celek přípravou na červnové play off o postup na mistrovství světa. Reprezentace se v něm utká se Srbskem.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme