Piloti Lufthansy ukončili stávku, vedení jejich požadavkům nejspíš nevyhoví

Piloti německých aerolinek Lufthansa ukončili třídenní stávku a letový provoz nad Německem by se měl během dneška vrátit do normálu. Dnes by měla vzlétnout většina z 1800 naplánovaných letů. Piloti stávkovali tři dny, za vyšší mzdy a další výhody. Svých požadavků ale pravděpodobně stejně nedosáhnou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lufthansa, stávka, letecká

Lufthansa, stávka, letecká | Zdroj: Reuters

„Zatím nebudeme přijímat nová opatření. Na základě detailů, které teď máme, budeme jednat. Věřím, že máme dostatek prostoru na to, abychom se na věc podívali z různých úhlů a našli řešení," říká člen představenstva Lufthansy Kay Kratky.

Finanční dopady stávky nejspíš přesáhnou dvě miliardy korun. Za poslední dny letecká společnost zrušila 3800 letů a výpadek provozu postihl asi půl milionu cestujících.

Na ušlé příjmy si stěžují také letiště a obchodníci, kterým se kvůli úbytku počtu pasažérů snížily příjmy. Stávka se nesetkala ani s pochopením veřejnosti.

Piloti požadují, aby Lufthansa neposouvala věk odchodu do důchodu z 55 na 60 let. Žádají také desetiprocentní zvýšení platu. Do konce velikonočních prázdnin na začátku května piloti žádnou další stávku neplánují.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme