V Bundeslize skončila po 53 zápasech vítězná šňůra fotbalistů Bayernu Mnichov

Již jistý německý fotbalový mistr Bayern Mnichov utrpěl v domácí lize první porážku po 53 zápasech. Rekordní sérii úspěšného obhájce titulu ukončil Augsburg, na jehož hřišti favorit prohrál 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Když byl Uli Hoeness ve funkci prezidenta Bayernu, vyhrál tým i Ligu mistrů

Když byl Uli Hoeness ve funkci prezidenta Bayernu, vyhrál tým i Ligu mistrů | Zdroj: ČTK

Naposledy vyšel bavorský velkoklub bodově naprázdno v říjnu 2012 po domácí prohře 1:2 s Leverkusenem.

Favorit nehrál v nejsilnější sestavě, na jeho soupisce se vůbec neobjevili například záložníci Franck Ribéry a Arjen Robben. Mario Gözte a Thomas Müller zasáhli až do druhého poločasu.

To už ale Bayern prohrával, když po půlhodině hry chyboval na půlící čáře při ligové premiéře devatenáctiletý záložník Mitchell Weiser, míč mu odebral Daniel Baier, našel nabíhajícího Saschu Mölderse a ten se křížnou střelou nemýlil.

Německý mistr si po příchodu opor ve druhé půli vytvořil tlak, v největší šanci trefil střídající David Alaba v 69. minutě tyč. V samotném závěru pak na druhé straně orazítkoval brankovou konstrukci domácí Raul Bobadilla a stav už zůstal nezměněn.

Schalke pouze remizovalo a ztratilo kontakt s Dortmundem

Schalke jen remizovalo na hřišti Werderu Brémy 1:1 a na druhý Dortmund ztrácí tři body. Borussia si na domácím hřišti poradila s Wolfsburgem, i když po prvním poločase prohrávala 0:1. Po přestávce však dokázala dvěma góly skóre otočit.

Brémy vedly po trefě Argentince Franca Di Santa, alespoň bod zajistil týmu z Gelsenkirchenu krátce po půlhodině hry Leon Goretzka. Domácí obránce Theo Gebre Selassie přišel na hřiště v 56. minutě.

Zaváhaní Leverkusenu v páteční předehrávce s Hamburkem využila Borrussia Mönchengladbach, která díky trefám Juana Aranga a Maxe Kruseho z penalty uspěla na hřišti Norimberku 2:0 a posunula se na čtvrté místo zajišťující postup do kvalifikace Ligy mistrů. Za poražené odehrál celý zápas záložník Adam Hloušek.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme