Mezi Šternovem a Psářemi se už jede jen po jedné polovině dálnice

Mezi 41. až 49. kilometrem dálnice D1 v úseku Šternov – Psáře už jezdí auta jen jednou polovinou dálnice. Ta je rozdělená na čtyři úzké pruhy – dva na Prahu a dva na Brno. Řidiči musejí být velmi opatrní, hlavně při předjíždění kamionů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na uzavřené polovině dálnice D1 budou dělníci až do srpna měnit povrch

Na uzavřené polovině dálnice D1 budou dělníci až do srpna měnit povrch | Zdroj: ČTK

Ještě před převedením dopravy do protisměru museli silničáři zkontrolovat, zda nic nebrání provozu a jestli je dopravní značení v pořádku.

„Kontroluje se vodorovné a svislé značení, jestli je to připravené na přehození do režimu 2+2,“ vysvětluje stavbyvedoucí firmy Eurovia Zdeno Krejčík.

„Dopravní značení je bez závad, prohlídka dopadla dobře, až na drobné vyčištění nějakých předmětů, které se tam ještě pohybovaly ze stavby. Ve 12 hodin bude zaveden provoz do režimu 2+2,“ zhodnotil výsledek kontroly vedoucí dálničního oddělení v Bernarticích Pavel Holejšovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravy na omezení provozu na dálnici D1 mezi Šternovem a Psářemi sledovala redaktorka Věra Hájková

Ještě předtím ale museli z parkoviště na 44. kilometru odvézt asi 10 kamionů, protože to bude po dobu modernizace zavřené.

„Až na výjimky řidiči většinou dodržují stanovenou rychlost a provoz je zatím plynulý,“ chválil řidiče vedoucí dálničního oddělení Holejšovský.

„Po převedení provozu do režimu 2+2 začneme přípravné práce ve směru na Brno v úseku, který bude zavřený. Začnou se demontovat svodidla, která potom překáží při samotné demolici krytu. A budou se dělat přípravné práce pro nájezd staveništní dopravy do ‚brejlí‘ na 41. a 49. kilometru,“ popisuje stavbyvedoucí.

Ve 12 hodin policisté zbrzdili provoz ve směru na Brno a řidiči jeli pomalu za nimi. Dělníci mezitím museli přestavět značení, aby se provoz mohl převést na jednu polovinu dálnice. Vše se stihlo podle plánu.

Šířky pruhů pro uzavírku 2+2 | Foto: Michal Jindra

Modernizace dálnice D1 | Foto: Český rozhlas

mka, Věra Hájková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme